Banner website 2018
stage voor traditionele volksmuziek
Banner website 2018 2
Banner-5-website

zomerse concerten & folkbals à volonté
21-25 augustus

Tijdens de Stage voor Traditionele Volksmuziek kan je zalig genieten van memorabele concerten in een unieke locatie, de Sint-Niklaaskerk. Vier avonden brengen (inter)nationale folkmuzikanten een prachtig optreden. Daarna barst een folkbal met live muziek los tot in de vroege uurtjes. Kom mee feesten op een tovercirkel, jig of polka. En dans met je favoriete partner een intieme wals of mazurka op muziek van hier en verre oorden. Geen zin om je dansschoenen aan te trekken? Hou je instrument dan klaar en speel mee in één van de jamsessies die her en der spontaan ontstaan.

Tijdens de feesteditie (40 jaar!) kan je volop genieten van topgroepen. Laat je veroveren door de stuwende traditionele folk uit het Franse Poitu van het trio Ciac Boum. Of ontroeren door de Britten Greg Russell & Ciaran Algar met hun prachtige songs. Overweldigen zal het krachtige Bears of Legend uit Canada ongetwijfeld in een unieke blend van folk, klassieke muziek en progressieve rock. Herman & Rosita Dewit, oprichters van de stage, verrassen je graag met hun unieke collectie aan recyclage-instrumenten.

Dansen kan én mag op de accordeonklanken van Vonkkayts, de traditionele Waals-Britse grooves van de Firestarters of Leiden, het Noord-Franse kwintet Smitlap, het jonge geweld van Cosmo, het special Master’s Ball, de power van KV Express en het giga-instantorkest van de stage Gooikestra!


De concerten gaan door op 21, 22, 23 en 24 augustus 2018 in de Sint-Niklaaskerk, Dorpsstraat in Gooik, telkens om 20 uur. Tickets zijn te koop aan de deur voor 7 euro, voor kinderen t.e.m. 12 jaar en deelnemers aan de stage is de toegang gratis.

De folkbals gaan door op 21, 22, 23, 24 en 25 augustus 2018 in de zaal Familia, Bronnenweg 2 in Gooik vanaf 21.30 uur, op 20 augustus om 21 uur. De toegang tot de folkbals is gratis.