stage voor traditionele volksmuziek
stage voor traditionele volksmuziek
Banner-5-website

Folk on stage 2017

Tijdens de Stage voor Traditionele Volksmuziek kan je zalig genieten van memorabele concerten in een unieke locatie, de Sint-Niklaaskerk. Vier avonden brengen (inter)nationale folkmuzikanten een prachtig optreden. Daarna barst een folkbal met live muziek los tot in de vroege uurtjes. Kom mee feesten op een tovercirkel, jig of polka. En dans met je favoriete partner een intieme wals of mazurka op muziek van hier en verre oorden. Geen zin om je dansschoenen aan te trekken? Hou je instrument dan klaar en speel mee in één van de jamsessies die her en der spontaan ontstaan.

Laat je zeker verrassen door onze ‘artist in residence’: het toonaangevende Scandinavische trio Groupa. De getalenteerde muzikanten, violist Mats Edén, fluitist Jonas Simonson en percussionist Terje Isungset geven daarnaast met veel enthousiasme hun Zweedse en Noorse tradities mee tijdens de stage. Geniet verder van de verfijnde dansbare folk van het Naragonia Quartet en laat je verleiden door de betoverende snaren met Syrische toets van GFVP feat. Elias Bachoura en Shalan Alhamwy. En feest mee tijdens Folk meets Classics, een uniek éénmalig concert van de 50-jarige Academie in Gooik en de Sint-Maartensgilde, waar folk en klassieke muziek elkaar verrassend ontmoeten.

Kom erna je benen losgooien op de tonen van de jonge talenten van Katla, AéroKordA en Deya, het trommelfluitende Aghoea!, de frisse groove uit Poitou van het gevestigde trio Ciac Boum, het accordeongeweld van Duo Le Tron-Claeys en het giga-instantorkest van de stage Gooikestra!

Naragonia Quartet

GFVP

Folk meets Classics

Groupa

Katla

AéroKordADeya

Aghoea

Ciac Boum

Gooikestra Duo Le Tron-Claeys

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De concerten gaan door op 21, 22, 23 en 24 augustus 2017 in de Sint-Niklaaskerk, Dorpsstraat in Gooik, telkens om 20 uur (behalve op 23 augustus om 19 uur & om 20.30 uur). Tickets zijn te koop aan de deur voor 7 euro, voor kinderen t.e.m. 12 jaar en deelnemers aan de stage is de toegang gratis.
De folkbals gaan door op 21, 22, 23, 24 en 25 augustus 2017 in de zaal Familia, Bronnenweg 2 in Gooik vanaf 21.30 uur, op 20 augustus om 21 uur. De toegang tot de folkbals is gratis.