stage voor traditionele volksmuziek
stage voor traditionele volksmuziek
Banner-5-website

logo-folk-on-stage

zomerse concerten en folkbals à volonté
21-25.08.2017 in Gooik

Tijdens de Stage voor Traditionele Volksmuziek kan je zalig genieten van memorabele concerten in een unieke locatie, de Sint-Niklaaskerk. Vier avonden brengen (inter)nationale folkmuzikanten een prachtig optreden. Daarna barst een folkbal met live muziek los tot in de vroege uurtjes. Kom mee feesten op een tovercirkel, jig of polka. En dans met je favoriete partner een intieme wals of mazurka op muziek van hier en verre oorden. Geen zin om je dansschoenen aan te trekken? Hou je instrument dan klaar en speel mee in één van de jamsessies die her en der spontaan ontstaan.

Laat je zeker verrassen door de muziek van onze ‘artist in residence’: het toonaangevende Scandinavische trio Groupa. De getalenteerde muzikanten, violist Mats Edén, fluitist Jonas Simonson en percussionist Terje Isungset geven daarnaast met veel enthousiasme hun Zweedse en Noorse tradities mee tijdens de stage. Kom mee genieten van de verfijnde dansbare folk van het Naragonia Quartet en laat je leiden door de betoverende snaren met Syrische toets van het GFVP feat. Elias Bachoura en Shalan Alhamwy. Of feest mee tijdens Folk meets Classics, een uniek concert voor het 50-jarig bestaan van de Academie in Gooik en de Volksmuziekgilde.

folk on stage Gooik

De concerten gaan door op 21, 22, 23 en 24 augustus 2017 in de Sint-Niklaaskerk, Dorpsstraat in Gooik, telkens om 20 uur. Tickets zijn te koop aan de deur voor 7 euro, voor kinderen t.e.m. 12 jaar en deelnemers aan de stage is de toegang gratis.
De folkbals gaan door op 20, 21, 22, 23, 24 en 25 augustus 2017 in de zaal Familia, Bronnenweg 2 in Gooik vanaf 21.30 uur. De toegang tot de folkbals is gratis.