Banner website 2018
stage voor traditionele volksmuziek
Banner website 2018 2
Banner-5-website

zomerse concerten & folkbals à volonté
21-25 augustus

Tijdens de Stage voor Traditionele Volksmuziek kan je zalig genieten van memorabele concerten in een unieke locatie, de Sint-Niklaaskerk. Vier avonden brengen (inter)nationale folkmuzikanten een prachtig optreden. Daarna barst een folkbal met live muziek los tot in de vroege uurtjes. Kom mee feesten op een tovercirkel, jig of polka. En dans met je favoriete partner een intieme wals of mazurka op muziek van hier en verre oorden. Geen zin om je dansschoenen aan te trekken? Hou je instrument dan klaar en speel mee in één van de jamsessies die her en der spontaan ontstaan.

Laat je ’s avonds meevoeren door het poëtische Sirus Quartet met Zweedse, Franse, Hongaarse en Belgische roots. En geniet van de a capella folksongs van MissT en 40 jaar traditionele muziek uit Brabant met het Brabants Volksorkest. Ook Griff Trio pakt het podium helemaal in met hun eigenzinnige doedelzakken op z’n Belgisch. Lidija Dokuzović & Allan Skrobe nemen je dan weer mee op reis naar de Balkan en Kroatië met lyrische liederen.

Dansen kan én mag op de tonen van het jonge trio Folkies en den Dief, de vonkende folkgrooves van Loogaroo, de gestreken en getokkelde snaarklanken van het Waalse Trio14, de Italiaanse powerbalfolk van Duo Bottasso, het unieke Master’s Ball met de lesgevers, het giga-instantorkest van de stage Gooikestra en de gigantische baljam met alle deelnemers onder leiding van Birgit Bornauw, Gabriel Lenoir en Benjamin Macke!

 

De concerten gaan door op 21, 22, 23 en 24 augustus 2019 in de Sint-Niklaaskerk, Dorpsstraat in Gooik, telkens om 20 uur. Tickets zijn te koop aan de deur voor 7 euro, voor kinderen t.e.m. 12 jaar en deelnemers aan de stage is de toegang ratis.
De folkbals gaan door op 21, 22, 23, 24 en 25 augustus 2019 in de zaal Familia, Bronnenweg 2 in Gooik vanaf 21.30 uur, op 20 augustus om 21 uur. De toegang tot de folkbals is gratis.