De Stage voor Traditionele Volksmuziek vindt plaats in het centrum van Gooik. Alle locaties zijn perfect te voet bereikbaar, je hebt dus geen auto nodig! Voor elke sessie is een apart lokaal voorzien, waar ter plaatse aangeduid is welke sessie er doorgaat. De kinderactiviteiten gaan door in cultuurschuur De Cam en ‘proeven van‘ doe je in de overdekte speelplaats van de kleuterschool. ’s Avonds kan je genieten van de concerten van folk on stage in de Sint-Niklaaskerk en dansen op het folkbal in de bovenzaal van zaal Familia.

Bekijk hier alle locaties! Niet alle locaties zijn rolstoeltoegankelijk, contacteer ons bij vragen of noden zodat wij aanpassingen kunnen doen waar mogelijk.

Overnachten met tent of kampeerwagen kan op één van onze campings met sanitaire voorzieningen in het centrum van Gooik.

Eten en drinken kan op de binnenkoer aan Niko, binnen in de benedenzaal van de zaal Familia en buiten naast de zaal Familia. Aanschuiven voor het eten doe je op de binnenkoer aan Niko, afwassen buiten naast de zaal Familia. De koffie/theepauzes gaan door op 3 verschillende locaties in Niko, aan uidekrij en Cultuurschuur De Cam. Je kiest de dichtste bij je sessie.

We vragen om enkel op volgende plaatsen te parkeren zodat er in het centrum nog voldoende parkeerplaats is voor de buurtbewoners:

  • aan één kant van de Gooikeveldstraat (van het Altenberge Plein tot de kruising met de Zijpstraat)

  • weide in de Wijngaardstraat schuin tegenover de Uidekrijstraat (de zaal Familia en de camping is gemakkelijk bereikbaar via het wandelpad vanuit de Uidekrijstraat)

  • op de parking aan het Altenberge Plein

Er zijn 2 parkeerplaatsen voor personen met een handicap aan het Altenberge Plein (vlak voor de Zaal Familia), 1 parkeerplaats aan de Sint-Niklaaskerk (Torenstraat) en 2 parkeerplaatsen vlakbij de Post (Dorpsstraat 31).

Wil je je elektrische wagen opladen? Er is een Allego oplaadpunt aan de Koekoekstraat 6, vlakbij de bibliotheek en 2 oplaadpunten op de parking t.h.v. Dorpstraat 24 (doorrijden tot achter de gebouwen).

Er mogen zeker geen auto’s geparkeerd worden op de campings, op de parking aan de basisschool en het gemeentehuis en op de parking van het bejaardentehuis naast de uidekrij, noch op de toegang er naartoe. Auto’s van deelnemers die verkeerd geparkeerd staan, zullen worden weggetakeld.

We stimuleren graag het gebruik van het openbaar vervoer! Het centrum van Gooik kan je bereiken vanuit verschillende stations. Je plant je route best op voorhand via www.belgiantrain.be.

  • vanuit het station Brussel-Zuid met bus 140 of 141 tot de halte Wijngaardstraat

  • vanuit het station Ternat met bus 65 tot de halte Wijngaardstraat

  • vanuit het station Ninove met bus 153 of 162 tot de halte Gooikeveldstraat

  • vanuit het station Halle met bus 153 tot de halte Gooikeveldstraat

Kom je met de auto? Plan je route via www.google.com/maps.

  • vanaf de E40 langs de afrit 19 Aalst richting Ninove of de afrit 20 Ternat richting Edingen

  • vanaf de ring rond Brussel (E19) langs de afrit 13 Ninove of de afrit 15 Lennik

We willen gerust helpen in de zoektocht naar een carpoolpartner om naar Gooik te komen. Contacteer ons of plaats een oproep in de Facebookgroep van de stage of Folkpool om een lift te vinden. Wie weet heeft er iemand nog een plaatsje vrij. En het is bovendien goed voor het klimaat!

Kom je gezwind met de fiets of step? Je kunt deze voertuigen parkeren op het binnenplein van Uidekrij. Zorg er alsjeblieft voor dat je niet voor de ingang of doorgang van Niko parkeert, of bij de ingang van zaal Familia, zodat de doorgang veilig blijft.