stage voor traditionele volksmuziek
stage voor traditionele volksmuziek
Banner-5-website
 • Wanneer?

  De Stage voor Traditionele Volksmuziek vindt plaats van dinsdag 21 augustus tot zaterdag 25 augustus 2018.
  Als deelnemer ben je welkom vanaf maandag 20 augustus om 17 uur en kan je blijven tot zondag 26 augustus om 12 uur.

  Het dagverloop ziet er als volgt uit:
  08.00 – 09.00 uur: ontbijt*
  09.00 – 10.30 uur: sessie*
  10.30 – 11.00 uur: pauze met koffie en thee*
  11.00 – 12.00 uur: sessie*
  12.00 – 13.00 uur: middagmaal
  14.00 – 15.30 uur: sessie
  15.30 – 16.00 uur: pauze met koffie en thee
  16.00 – 17.00 uur: sessie
  17.30 – 18.30 uur: extra workshops ‘proeven van’
  18.00 – 19.00 uur: avondmaal
  19.30 – 21.00 uur: activiteit voor kinderen
  20.00 – 21.15 uur: concert folk on stage
  21.30 – 23.30 uur: folkbal folk on stage

  *Op dinsdag 21 augustus vindt de sessie plaats van 10 tot 12 uur zonder pauze en is er geen ontbijt voorzien. 

 • Waar?

  De Stage voor Traditionele Volksmuziek vindt plaats in het centrum van Gooik. Alle locaties zijn perfect te voet bereikbaar, je hebt dus geen auto nodig!

  Voor elke sessie is een apart lokaal voorzien, de exacte locaties worden nog bekend gemaakt. ’s Avonds kan je genieten van de concerten van folk on stage in de Sint-Niklaaskerk en kan je erna dansen in de zaal Familia.

  Overnachten kan op één van onze campings aan het domein Uidekrij, het domein achter café De Vrede en aan het domein naast de bibliotheek. Kampeerwagens zijn verboden op het domein Uidekrij alsook op de parking aan het gemeentehuis & bibliotheek. Sanitaire voorzieningen zijn aanwezig op het domein Uidekrij, op het domein naast de bibliotheek en bij De Cam. Aan het domein achter café De Vrede zijn enkel toiletten voorzien, douchen kan dan het dichtst bij De Cam. Eten en drinken kan op het terras naast de zaal Familia. De koffie/theepauzes gaan door bij Domein Uidekrij, café De Vrede en De Cam.

  Parkeren kan aan één kant van de Gooikeveldstraat (van de Wijngaardstraat tot de kruising met de Zijpstraat), op de parking tussen de Gooikeveldstraat en de Bronnenweg of aan één kant van de Kleistraat. Er mogen geen auto’s geparkeerd worden op de campings of op de parking van het bejaardentehuis naast de Uidekrij, noch op de toegang er naartoe. Auto’s van deelnemers die verkeerd geparkeerd staan, zullen worden weggetakeld.

  We stimuleren graag het gebruik van het openbaar vervoer en willen gerust helpen in de zoektocht naar een carpoolpartner om naar Gooik te komen. Contacteer ons gerust of neem een kijkje op de groep Folkpool op Facebook. Wie weet heeft er iemand nog een plaatsje vrij. En het is bovendien goed voor het milieu!

  Alle locaties zijn terug te vinden op onderstaand plan.

   

 • Voorwaarden sessies

  Per sessie is het gevraagde niveau en de inhoud omschreven. Vergeet zeker niet te kijken wat je allemaal specifiek moet meebrengen om de sessie te kunnen volgen.

  Alle sessies zijn toegankelijk voor deelnemers vanaf 16 jaar, tenzij anders vermeld in de omschrijving van de sessie.

  De kinder- en jeugdsessies zijn er alleen voor kinderen met een ouder of volwassen begeleider die deelneemt aan één van de sessies. Jongeren onder de 16 jaar kunnen alleen deelnemen indien een volwassen begeleider de volledige verantwoordelijkheid voor hen draagt. Op het inschrijvingsformulier van de jongere vul je de naam van de begeleider in.

  Bij bepaalde sessies wordt een extra kost aangerekend voor het gebruik van materiaal, te betalen aan de lesgever zelf bij aanvang van de stage. Dit wordt vermeld in de omschrijving van de sessie.

  Tijdens de stage kan je een diatonische accordeon, doedelzak, kinderdoedelzak, draailier, hakkebord of diatonische hommel huren voor slechts € 30. Dit is wel enkel mogelijk als je een beginnerssessie volgt. Als je graag een instrument wil huren, vraag je dit aan bij je inschrijving én betaal je de huurprijs samen met je inschrijvingsgeld. Enkel dan is een huurinstrument gereserveerd, we hebben deze immers niet zomaar op voorraad. Het instrument kan je voor de stage afhalen en na de stage terugbrengen op het kantoor van Muziekmozaïek.

  Voor specifieke vragen over de inhoud van de sessie kan je terecht bij de lesgever. De contactgegevens staan meestal vermeld bij de omschrijving van de sessie. Als je de contactgegevens toch niet terugvindt, kan je altijd mailen naar stage@muzmoz.be.

 • Wat kost dat?

  Je betaalt in het totaal voor je deelname aan een sessie gedurende vijf dagen, drie vers bereide maaltijden** per dag, koffie & thee tijdens de pauzes, overnachting op één van de campings met sanitaire voorzieningen, deelname aan de extra workshops, toegang tot de concerten en folkbals van folk on stage en natuurlijk tonnen ambiance:

  150 euro* voor kinderen t.e.m. 12 jaar***
  290 euro* voor het eerste gezinslid (> 12 jaar)
  275 euro* vanaf het tweede gezinslid**** (> 12 jaar)

  * abonnees van het tijdschrift Folk of wie bij inschrijving een abonnement neemt, krijgen een korting van € 5 op de deelnameprijs per abonnement.
  ** deelnemen kan ook zonder maaltijden, dan is de prijs 250 euro.
  *** kinderen geboren in 2005 of later.
  ****gezinsleden zijn ouders en kinderen die op hetzelfde adres woonachtig zijn, waarvan de kinderen nog ten laste zijn en niet ouder dan 25 jaar zijn.

 • Hoe schrijf ik me in?

  Inschrijven voor een stagesessie kan enkel online op de inschrijvingspagina vanaf vanaf zaterdag 14 april 2018. Je wacht best niet te lang, want veel sessies zijn snel volzet!

  De sessies worden afgesloten als het maximum aantal deelnemers is bereikt. Indien er een sessie niet meer in de lijst van 1. SESSIES staat, betekent dit dat deze inmiddels al volzet is. Je kan dan inschrijven voor een andere sessie. Als je absoluut geen andere sessie wil volgen, kan je ervoor kiezen om op de wachtlijst in te schrijven via 2. WACHTLIJST (kies dan de eerste optie met ** bij 1. SESSIES). Als er plaats vrijkomt, word je verwittigd dat je toch kan deelnemen.

  Het is mogelijk om voor de sessie dans in te schrijven als koppel. Dan schrijft elke persoon zich apart in maar vermeld je wel wie je vaste danspartner is. Het tijdstip van inschrijving telt van de eerste persoon van het koppel die zich inschrijft. Je inschrijving als koppel is enkel geldig indien je danspartner zich binnen 10 minuten eveneens inschrijft voor de sessie dans.

  Als het inschrijvingsformulier verzonden is, krijg je automatisch een kopie van je inschrijving op het opgegeven e-mailadres. We kijken je inschrijving na en sturen nog een schriftelijke bevestiging per mail. Je mag deze binnen de 10 werkdagen verwachten. Na deze bevestiging betaal je het inschrijvingsgeld, binnen de 5 werkdagen op het rekeningnummer BE22 7340 0644 4647 (BIC KRED BEBB) van vzw Muziekmozaïek, Wijngaardstraat 5, 1755 Gooik. Je inschrijving is pas definitief na schriftelijke bevestiging én betaling van het inschrijvingsgeld. Bij de inschrijving verklaart de deelnemer zich akkoord met de algemene voorwaarden.

  De voorwaarden voor annulatie van de inschrijving zijn terug te vinden bij de algemene voorwaarden.

 • Wat breng ik mee?

  • je eigen instrument(en) (tenzij je een instrument huurt)
  • benodigdheden die vermeld staan in de omschrijving van de sessie die je zal volgen
  • bestek, bord, drinkbeker, soepkom, keukenhanddoek
  • tent of caravan en slaapgerei
  • identiteitskaart
  • veel goesting om muziek te spelen!
 • Algemene voorwaarden

  • De Stage voor Traditionele Volksmuziek vindt plaats van dinsdag 21 augustus t.e.m. zaterdag 25 augustus 2018 in Gooik. Als deelnemer ben je welkom vanaf maandag 20 augustus om 17 uur en kan je blijven tot zondag 26 augustus om 12 uur.
  • De sessies zijn dagelijks van 9 tot 12 uur en 14 tot 17 uur met telkens een half uur koffie- en theepauze om 10.30 uur en 15.30 uur (uitgezonderd de eerste dag wanneer iedereen wordt verwelkomd om 10 uur aan domein Uidekrij).
  • Het gevraagde niveau, de inhoud en benodigdheden van een sessie zijn in de omschrijving terug te vinden. Alle sessies zijn toegankelijk voor deelnemers vanaf 16 jaar, tenzij anders vermeld in de omschrijving van de sessie.
  • De kinder- en jeugdsessies zijn er alleen voor kinderen met een ouder of volwassen begeleider die deelneemt aan één van de sessies. Jongeren onder de 16 jaar kunnen alleen deelnemen indien een volwassen begeleider de volledige verantwoordelijkheid voor hen draagt. Op het inschrijvingsformulier van de jongere vul je de naam van de begeleider in.
  • Inschrijven voor een stagesessie kan enkel online via www.stagegooik.be/inschrijven vanaf zaterdag 14 april 2018. De inschrijving voor een stagesessie is pas geldig nadat (1) vzw Muziekmozaïek deze schriftelijk heeft bevestigd per mail en (2) de deelnemer binnen 5 werkdagen na bevestiging het inschrijvingsgeld heeft betaald op het vermelde rekeningnummer. Bij inschrijving verklaart de deelnemer zich akkoord met de algemene voorwaarden.
  • Het is mogelijk om voor de sessie dans in te schrijven als koppel. Dan schrijft elke persoon zich apart in maar vermeld je wel wie je vaste danspartner is. Het tijdstip van inschrijving telt van de eerste persoon van het koppel die zich inschrijft. Je inschrijving als koppel is enkel geldig indien je danspartner zich binnen 10 minuten eveneens inschrijft voor de sessie dans.
  • Deelnameprijs: 150 euro voor kinderen t.e.m. 12 jaar*, 290 euro voor het eerste gezinslid (> 12 jaar), 275 euro vanaf het tweede gezinslid** (> 12 jaar). Het inschrijvingsgeld*** omvat de deelname aan een sessie****, drie vers bereide maaltijden per dag*****, koffie & thee tijdens de pauzes, overnachting op één van de campings met sanitaire voorzieningen, deelname aan extra workshops, toegang tot de concerten en folkbals van folk on stage.
   *kinderen geboren in 2005 of later.
   **gezinsleden zijn ouders en kinderen die op hetzelfde adres woonachtig zijn, waarvan de kinderen nog ten laste zijn en niet ouder dan 25 jaar zijn.
   ***betalende abonnees van het tijdschrift Folk of wie bij inschrijving een abonnement neemt, krijgen een korting van € 5 per abonnement.
   ****bij bepaalde sessies wordt een extra kost aangerekend voor het gebruik van materiaal, te betalen aan de lesgever zelf bij aanvang van de stage. Dit wordt vermeld in de omschrijving van de sessie.
   *****enkel op de eerste dag is er geen ontbijt voorzien.
   *****deelnemen kan ook zonder maaltijden, dan is de prijs 250 euro.
  • Per sessie is een maximum aantal deelnemers toegelaten, dit staat telkens vermeld bij de omschrijving. De sessies worden afgesloten als het maximum aantal deelnemers is bereikt. Indien er een sessie dus niet meer in de lijst op het inschrijvingsformulier staat, betekent dit dat deze inmiddels al volzet is. Je kan dan inschrijven voor een andere sessie. Als je absoluut geen andere sessie wil volgen, kan je ervoor kiezen om op de wachtlijst in te schrijven. Indien er iemand zich uitschrijft, word je dan verwittigd dat je toch kan deelnemen.
  • Bij schriftelijke annulatie van een inschrijving vóór zaterdag 7 juli 2018 wordt het inschrijvingsgeld terugbetaald mits afhouding van € 20 administratiekosten per inschrijving.
   Bij schriftelijke annulatie van een inschrijving vóór zaterdag 21 juli 2018 wordt het inschrijvingsgeld terugbetaald mits afhouding van € 30 administratiekosten per inschrijving.
   Bij schriftelijke annulatie van een inschrijving na vrijdag 20 juli 2018 wordt het inschrijvingsgeld volledig ingehouden als annuleringsvergoeding, tenzij een geldig medisch attest kan voorgelegd worden (dan enkel € 30 administratiekosten).
  • Vzw Muziekmozaïek behoudt zich het recht om een sessie te annuleren bij onvoldoende inschrijvingen. Deelnemers krijgen de kans om voor een andere sessie in te schrijven of krijgen hun inschrijvingsgeld terug.
  • Alle gedetailleerde praktische informatie over de stage ontvangen de deelnemers in aanloop van de stage. De algemene informatie is terug te vinden op www.stagegooik.be/praktische-info.
  • Alle deelnemers moeten zich bij aankomst aanmelden en een bandje afhalen bij Muziekmozaïek (Wijngaardstraat 5, 1755 Gooik) op maandag 20 augustus tussen 17 – 20 uur of op dinsdag 21 augustus tussen 8 – 9.30 uur.
  • Overnachten kan op één van onze campings aan het domein Uidekrij, het domein achter café De Vrede en aan het domein naast de bibliotheek. De terreinverantwoordelijke zal een plaats aanduiden bij aankomst. Sanitaire voorzieningen zijn aanwezig op het domein Uidekrij, op het domein naast de bibliotheek en bij De Cam. Aan het domein achter café De Vrede zijn enkel toiletten voorzien. De campings zijn enkel toegankelijk voor deelnemers aan de stage vanaf maandag 20 augustus om 17 uur tot zondag 26 augustus om 12 uur.
  • Parkeren kan aan één kant van de Gooikeveldstraat (tot de kruising met de Zijpstraat), op de parking tussen de Gooikeveldstraat en de Bronnenweg of aan één kant van de Kleistraat. Er mogen geen auto’s geparkeerd worden op de campings of op de parking van het bejaardentehuis, noch op de toegang er naartoe. Auto’s van deelnemers die verkeerd geparkeerd staan zullen worden weggetakeld.
  • Tussen 22 uur en 8 uur dient op de camping een absolute stilte gerespecteerd te worden, uit respect voor de nachtrust van de buurtbewoners. Wie zich daar niet aan houdt, kan door de organisator van de stage worden uitgesloten, zonder terugbetaling van het inschrijvingsgeld. Hetzelfde geldt voor deelnemers die worden betrapt op baldadigheden of overlast.
  • Tijdens de stage worden ter plaatse iedere dag 3 verse maaltijden klaargemaakt. Om praktische redenen worden enkel uitzonderingen gemaakt voor deelnemers met allergieën en vegetariërs. De deelnemers dienen dit op voorhand bij inschrijving te melden. Alle deelnemers nemen eigen eetgerei (bestek, bord, drinkbeker, soepkom, keukenhanddoek) mee en wassen dit zelf af in de voorziene afwasplaats.
  • Eigen drank meebrengen is niet toegelaten, bij de maaltijden is er gratis water voorzien of kan er drank aangekocht worden.
  • Dieren zijn niet toegelaten, behalve blindengeleidehonden.
  • Enkel akoestische, onversterkte instrumenten zijn toegelaten.
  • Iedereen ruimt zijn eigen rommel en afval op, deze moeten worden gesorteerd in de daartoe voorziene vuilbakken. Deelnemers dienen de leslokalen, camping en het sanitair proper achter te laten.
  • Enkel de concerten in de Sint-Niklaaskerk en de folkbals in de zaal Familia, onder de noemer ‘folk on stage’, zijn toegankelijk voor bezoekers die niet ingeschreven zijn. Voor het concert wordt toegangsgeld (7 euro) gevraagd, de folkbals zijn gratis.
  • Deelname aan de Stage voor Traditionele Volksmuziek geschiedt op eigen risico. Vzw Muziekmozaïek kan niet aansprakelijk gesteld worden voor diefstal, schade aan personen en/of goederen of gebeurlijke ongevallen.
  • Deelnemers en niet-ingeschreven bezoekers die schade berokkenen aan op het evenement aanwezige materiaal of personen moeten deze schade binnen de 7 dagen vergoeden aan de eigenaar. Bij dispuut wordt een proces verbaal opgesteld.
  • Persoonlijke gegevens worden gebruikt voor de interne organisatie, deze worden niet doorgegeven aan derden. Je kan je gegevens steeds wijzigen of laten verwijderen door contact op te nemen met Muziekmozaïek. Deelnemers ontvangen de nieuwsbrief van de Stage voor Traditionele Volksmuziek, hiervoor uitschrijven kan eenvoudig door onderaan de nieuwsbrief te klikken.
  • Tijdens de stage worden foto’s en filmpjes gemaakt, deze kunnen online geplaatst worden ter promotie. Indien je niet wil dat een foto of video waar je op staat gepubliceerd wordt, kan je dit melden aan Muziekmozaïek.
  • De Stage voor Traditionele Volksmuziek wordt georganiseerd door vzw Muziekmozaïek, Wijngaardstraat 5, 1755 Gooik.

   

  Update op 7 november 2017