Banner website 2018
stage voor traditionele volksmuziek
Banner website 2018 2
Banner-5-website
 • Wanneer?

  De Stage voor Traditionele Volksmuziek vindt plaats van woensdag 21 augustus t.e.m. zondag 25 augustus 2019.
  Als deelnemer ben je welkom vanaf dinsdag 20 augustus ten vroegste om 17 uur en kan je blijven tot maandag 26 augustus om 12 uur.

  Het dagverloop ziet er als volgt uit:
  08:00 – 09:00 ▷ ontbijt
  09:00 – 10:30 ▷ sessie
  10:30 – 11:00 ▷ pauze met koffie en thee
  11:00 – 12:00 ▷ sessie
  12:00 – 13:00 ▷ middagmaal
  14:00 – 15:30 ▷ sessie
  15:30 – 16:00 ▷ pauze met koffie en thee
  16:00 – 17:00 ▷ sessie
  17:30 – 18:30 ▷ extra workshops ‘proeven van’
  18:00 – 19:00 ▷ avondmaal
  19:45 – 21:00 ▷ activiteit voor kinderen
  20:00 – 21:15 ▷ concert folk on stage
  21:30 – 23:30 ▷ folkbal folk on stage

  ▷ Op woensdag 21 augustus vindt de sessie plaats van 10 tot 12 uur zonder pauze met vooraf een verwelkoming van iedereen.
  ▷ Op maandag 26 augustus is er nog ontbijt voorzien voor wie blijft overnachten.

 • Waar?

  De Stage voor Traditionele Volksmuziek vindt plaats in het centrum van Gooik. Alle locaties zijn perfect te voet bereikbaar, je hebt dus geen auto nodig! Voor elke sessie is een apart lokaal voorzien, de exacte locaties worden nog bekend gemaakt. Bij elk lokaal wordt ter plaatse ook aangeduid welke sessie er doorgaat. ’s Avonds kan je genieten van de concerten van folk on stage in de Sint-Niklaaskerk en kan je erna dansen in de zaal Familia.

  Overnachten kan op één van onze campings aan het domein Uidekrij, op de weide achter de kleuterschool en op de weide aan de spiegeltent. Aan Uidekrij & achter de kleuterschool kan je kamperen met je tent. Kampeerwagens zijn er verboden alsook op de parking aan het gemeentehuis & de spiegeltent. Op de weide aan de spiegeltent is er enkel plaats voorzien voor kampeerwagens. Op de campings wordt geen stroom voorzien, in de leslokalen kan je je gsm of elektronisch toestel opladen indien nodig. In de zaal Familia is ook een speciaal oplaadpunt voor gsm’s. De campings zijn enkel toegankelijk voor deelnemers aan de stage van dinsdag 20 augustus om 17 uur tot maandag 26 augustus om 12 uur. Sanitaire voorzieningen zijn aanwezig op het domein Uidekrij, aan de basisschool (vlakbij de spiegeltent) en bij De Cam. Aan de weide achter de kleuterschool zijn enkel toiletten voorzien, douchen kan vlakbij aan Uidekrij (via het pad achter het rusthuis). Eten en drinken kan op het terras naast de zaal Familia. De koffie/theepauzes gaan door bij Uidekrij, de Vrede en de Cam.

  Parkeren kan enkel op de voorziene weide aan de Gooikeveldstraat (ter hoogte van nr. 19), aan één kant van de Gooikeveldstraat (van de Wijngaardstraat tot de kruising met de Zijpstraat), op de weide in de Wijngaardstraat schuin tegenover de Uidekrijstraat en op de parking tussen de Gooikeveldstraat en de Bronnenweg. We vragen om op deze plaatsen te parkeren zodat er in het centrum nog voldoende parkeerplaats is voor de buurtbewoners. Er mogen zeker geen auto’s geparkeerd worden op de campings, op de parking aan het gemeentehuis & de spiegeltent en op de parking van het bejaardentehuis naast de Uidekrij, noch op de toegang er naartoe. Auto’s van deelnemers die verkeerd geparkeerd staan, zullen worden weggetakeld.

  We stimuleren graag het gebruik van het openbaar vervoer en willen gerust helpen in de zoektocht naar een carpoolpartner om naar Gooik te komen. Contacteer ons of plaats een oproep op de Facebookgroep van de stage of Folkpool om een lift te vinden. Wie weet heeft er iemand nog een plaatsje vrij. En het is bovendien goed voor het klimaat!

  Instrumenten kunnen buiten de lesuren veilig worden opgeborgen in elk leslokaal, de lesgever heeft hiervan de sleutel. Indien je buiten de lesuren nog wil spelen, dien je zelf je instrument bij te houden. Er is geen centrale plaats voorzien voor het veilig bewaren van instrumenten.

  Alle locaties zijn terug te vinden op onderstaand plan.

 • Voorwaarden sessies

  Per sessie is het gevraagde niveau en de inhoud omschreven. Vergeet zeker niet te kijken wat je allemaal specifiek moet meebrengen om de sessie te kunnen volgen, dit staat vermeld bij 🛠️.

  Alle sessies zijn toegankelijk voor deelnemers vanaf 16 jaar, tenzij anders vermeld in de omschrijving van de sessie.

  De kinder- en jeugdsessies zijn er alleen voor kinderen met een ouder of volwassen begeleider die zelf deelneemt aan één van de sessies. Jongeren onder de 16 jaar kunnen alleen deelnemen indien een volwassen begeleider de volledige verantwoordelijkheid voor hen draagt omdat de organisatie geen opvang voorziet buiten de sessies. Op het inschrijvingsformulier van de jongere vul je de naam van de begeleider in.

  Bij bepaalde sessies wordt een extra kost aangerekend voor het gebruik van materiaal, te betalen aan de lesgever zelf bij aanvang van de stage. Dit wordt vermeld in de omschrijving van de sessie.

  Tijdens de stage kan je een diatonische accordeon, doedelzak, kinderdoedelzak, draailier, hakkebord en hommel huren voor slechts € 30. Dit is wel enkel mogelijk als je een beginnersessie volgt, dit staat telkens bij de omschrijving vermeld. Als je graag een instrument wil huren, vraag je dit aan bij je inschrijving én betaal je de huurprijs samen met je inschrijvingsgeld. Enkel dan is een huurinstrument gereserveerd, we hebben deze immers niet zomaar op voorraad. Het instrument kan je voor de stage afhalen en na de stage terugbrengen op het kantoor van Muziekmozaïek.

  Voor specifieke vragen over de inhoud van de sessie kan je terecht bij de lesgever. De contactgegevens staan meestal vermeld bij de omschrijving van de sessie. Als je de contactgegevens niet terugvindt, kan je altijd je vraag mailen naar stage@muzmoz.be.

 • Wat kost dat?

  Je betaalt in het totaal voor je deelname aan een sessie gedurende vijf dagen, drie vers bereide maaltijden per dag, koffie & thee tijdens de pauzes, overnachting op één van de campings met sanitaire voorzieningen, deelname aan de extra workshops, toegang tot de concerten en folkbals van folk on stage en natuurlijk tonnen ambiance:

  150 euro ▷ kinderen t.e.m. 12 jaar (geboren in 2007 of later)
  290 euro ▷ eerste gezinslid (> 12 jaar)
  275 euro ▷ vanaf het tweede gezinslid* (> 12 jaar)
  250 euro ▷ deelname zonder maaltijden (> 12 jaar)

  ▷ Betalende abonnees van het tijdschrift Folk of wie bij inschrijving een abonnement neemt, krijgen een korting van 5 euro op de deelnameprijs per abonnement.

  *gezinsleden zijn ouders en kinderen die op hetzelfde adres woonachtig zijn, waarvan de kinderen nog ten laste zijn en niet ouder dan 25 jaar zijn.

 • Hoe schrijf ik me in?

  Inschrijven voor een stagesessie kan enkel online op de inschrijvingspagina vanaf zaterdag 6 april 2019 om 9.30 uur. Je wacht best niet te lang om in te schrijven, want veel sessies zijn heel snel volzet!

  De sessies worden afgesloten als het maximum aantal deelnemers is bereikt. Als er dus een sessie niet meer in de lijst van SESSIES staat, betekent het dat deze inmiddels al volzet is. Je kan je dan inschrijven voor een andere sessie. Als je geen andere sessie wil volgen, kan je ervoor kiezen om op de wachtlijst in de schrijven (klik dan wel eerst op de eerste optie “▷▷▷ik schrijf me enkel in op de wachtlijst” bij SESSIES). Als er een plaats vrijkomt, word je verwittigd dat je toch kan deelnemen.

  Het is mogelijk om voor de sessie dans in te schrijven als koppel. Dan schrijft elke persoon zich apart in maar vermeld je wel wie je vaste danspartner is. Het tijdstip van inschrijving telt van de eerste persoon van het koppel die zich inschrijft. Je inschrijving als koppel is enkel geldig als de danspartners zich inschrijven met een tussentijd van maximum 10 minuten.

  We kijken je inschrijving na en sturen nog een schriftelijke bevestiging per mail. Je mag deze binnen de 10 werkdagen verwachten. Na deze bevestiging betaal je het inschrijvingsgeld, binnen de 5 werkdagen op het rekeningnummer BE22 7340 0644 4647 (BIC KRED BEBB) van vzw Muziekmozaïek, Wijngaardstraat 5, 1755 Gooik. Je inschrijving is pas definitief na schriftelijke bevestiging én betaling van het inschrijvingsgeld. Bij de inschrijving verklaart de deelnemer zich akkoord met de algemene voorwaarden.

  Het is mogelijk om je inschrijving nog te annuleren, dit kan enkel per mail naar stage@muzmoz.be. Bij annulatie vóór zaterdag 6 juli 2019 wordt het inschrijvingsgeld terugbetaald mits afhouding van 20 euro administratiekosten per inschrijving. Bij annulatie vóór zaterdag 20 juli 2019 wordt het inschrijvingsgeld terugbetaald mits afhouding van 30 euro administratiekosten per inschrijving. Bij annulatie na vrijdag 19 juli 2019 wordt het inschrijvingsgeld volledig ingehouden als annuleringsvergoeding, tenzij een geldig medisch attest kan voorgelegd worden (dan enkel 30 euro administratiekosten).

 • Wat breng ik mee?

  • je eigen instrument(en) (tenzij je een instrument huurt)
  • benodigdheden die vermeld staan in de omschrijving van de sessie die je zal volgen bij 🛠️.
  • bestek, bord, drinkbeker (ook voor warme dranken), soepkom, keukenhanddoek
  • tent of caravan en slaapgerei
  • identiteitskaart
  • veel goesting om muziek te spelen!
 • Eten en drinken

  Tijdens de stage worden ter plaatse iedere dag 3 verse maaltijden klaargemaakt. Ook op maandag 26 augustus is er ontbijt voor wie blijft overnachten. Om praktische redenen worden enkel uitzonderingen gemaakt voor deelnemers met allergieën en vegetariërs. De kok houdt zoveel mogelijk rekening met de deelnemers die bij hun inschrijving doorgegeven hebben dat ze een voedselallergie hebben. Eten en drinken kan op het terras naast de zaal Familia. Alle deelnemers nemen eigen eetgerei mee en wassen dit zelf af in de voorziene afwasplaats. Vrienden of familie die op bezoek komen, kunnen ook mee-eten. Dan kopen zij op voorhand een maaltijdbonnetje bij Muziekmozaïek of aan de stand van de drankbonnetjes en schuiven zo mee aan.

  De koffie- & theepauzes gaan door op drie verschillende plaatsen: bij Uidekrij, de Vrede en de Cam. Alle kinderen tot 16 jaar krijgen tijdens de pauze een fruitsapje en een koek of stuk fruit per dag. We vragen om geen eigen drank mee te brengen. Bij de maaltijden is er gratis water voorzien en je kan alle soorten drank aan democratische prijzen aankopen met bonnetjes aan de bar bij de zaal Familia (zowel binnen als buiten). Het is mogelijk om drankbonnetjes aan te kopen met cash geld of bankcontact.

 • Algemene voorwaarden

  • De Stage voor Traditionele Volksmuziek vindt plaats van woensdag 21 augustus t.e.m. zondag 25 augustus 2019 in Gooik. Als deelnemer ben je welkom vanaf dinsdag 20 augustus om 17 uur ten vroegste en kan je blijven tot maandag 26 augustus om 12 uur.
  • De sessies zijn dagelijks van 9 tot 12 uur en 14 tot 17 uur met telkens een half uur koffie- en theepauze om 10.30 uur en 15.30 uur (uitgezonderd de eerste dag wanneer iedereen wordt verwelkomd om 10 uur aan domein Uidekrij).
  • Het gevraagde niveau, de inhoud en benodigdheden van een sessie zijn in de omschrijving terug te vinden. Alle sessies zijn toegankelijk voor deelnemers vanaf 16 jaar, tenzij anders vermeld in de omschrijving van de sessie.
  • De kinder- en jeugdsessies zijn er alleen voor kinderen met een ouder of volwassen begeleider die zelf deelneemt aan één van de sessies. Jongeren onder de 16 jaar kunnen alleen deelnemen indien een volwassen begeleider de volledige verantwoordelijkheid voor hen draagt omdat de organisatie geen opvang voorziet buiten de sessies. Op het inschrijvingsformulier van de jongere vul je de naam van de begeleider in.
  • Inschrijven voor een stagesessie kan enkel online via www.stagegooik.be/inschrijven vanaf zaterdag 6 april 2019 om 9.30 uur. De inschrijving voor een stagesessie is pas geldig nadat (1) vzw Muziekmozaïek deze schriftelijk heeft bevestigd per mail en (2) de deelnemer binnen 5 werkdagen na bevestiging het inschrijvingsgeld heeft betaald op het vermelde rekeningnummer. Bij inschrijving verklaart de deelnemer zich akkoord met de algemene voorwaarden.
  • Het is mogelijk om voor de sessie dans in te schrijven als koppel. Dan schrijft elke persoon zich apart in maar vermeld je wel wie je vaste danspartner is. Het tijdstip van inschrijving telt van de eerste persoon van het koppel die zich inschrijft. Je inschrijving als koppel is enkel geldig als de danspartners zich inschrijven met een tussentijd van maximum 10 minuten.
  • Deelnameprijs: Je betaalt in het totaal voor je deelname aan een sessie** gedurende vijf dagen, drie vers bereide maaltijden per dag, koffie & thee tijdens de pauzes, overnachting op één van de campings met sanitaire voorzieningen, deelname aan de extra workshops, toegang tot de concerten en folkbals van folk on stage en natuurlijk tonnen ambiance: 150 euro ▷ kinderen t.e.m. 12 jaar (geboren 2007 of later), 290 euro ▷ eerste gezinslid (> 12 jaar), 275 euro ▷ vanaf het tweede gezinslid* (> 12 jaar), 250 euro ▷ deelname zonder maaltijden (> 12 jaar)
   ▷ Betalende abonnees van het tijdschrift Folk of wie bij inschrijving een abonnement neemt, krijgen een korting van 5 euro op de deelnameprijs per abonnement.
   *gezinsleden zijn ouders en kinderen die op hetzelfde adres woonachtig zijn, waarvan de kinderen nog ten laste zijn en niet ouder dan 25 jaar zijn.
   **bij bepaalde sessies wordt een extra kost aangerekend voor het gebruik van materiaal, te betalen aan de lesgever zelf bij aanvang van de stage. Dit wordt vermeld in de omschrijving van de sessie.
  • Per sessie is een maximum aantal deelnemers toegelaten, dit staat telkens vermeld bij de omschrijving. De sessies worden afgesloten als het maximum aantal deelnemers is bereikt. Indien er een sessie dus niet meer in de lijst op het inschrijvingsformulier staat, betekent dit dat deze inmiddels al volzet is. Je kan dan inschrijven voor een andere sessie. Als je absoluut geen andere sessie wil volgen, kan je ervoor kiezen om op de wachtlijst in te schrijven. Als er een plaats vrijkomt, word je verwittigd dat je toch kan deelnemen.
  • Het is mogelijk om je inschrijving nog te annuleren, dit kan enkel per mail naar stage@muzmoz.be. Bij annulatie vóór zaterdag 6 juli 2019 wordt het inschrijvingsgeld terugbetaald mits afhouding van 20 euro administratiekosten per inschrijving. Bij annulatie vóór zaterdag 20 juli 2019 wordt het inschrijvingsgeld terugbetaald mits afhouding van 30 euro administratiekosten per inschrijving. Bij annulatie na vrijdag 19 juli 2019 wordt het inschrijvingsgeld volledig ingehouden als annuleringsvergoeding, tenzij een geldig medisch attest kan voorgelegd worden (dan enkel 30 euro administratiekosten).
  • Vzw Muziekmozaïek behoudt zich het recht om een sessie te annuleren bij onvoldoende inschrijvingen. Deelnemers krijgen de kans om voor een andere sessie in te schrijven of krijgen hun inschrijvingsgeld terug.
  • Alle gedetailleerde praktische informatie over de stage ontvangen de deelnemers in aanloop van de stage. De algemene informatie is terug te vinden op www.stagegooik.be/praktische-info.
  • Alle deelnemers moeten zich bij aankomst aanmelden en een bandje afhalen bij Muziekmozaïek (Wijngaardstraat 5, 1755 Gooik) op dinsdag 20 augustus tussen 17 – 20 uur of op woensdag 21 augustus tussen 8 – 9.30 uur.
  • Overnachten kan op één van onze campings aan het domein Uidekrij, op de weide achter de kleuterschool en op de weide aan de spiegeltent. Op de campings wordt geen stroom voorzien, in de leslokalen kan je je gsm of elektronisch toestel opladen indien nodig. Sanitaire voorzieningen zijn aanwezig op het domein Uidekrij, aan de basisschool (vlakbij de spiegeltent) en bij De Cam. Aan de weide achter de kleuterschool zijn enkel toiletten voorzien, douchen kan vlakbij aan Uidekrij (via het pad achter het rusthuis). De campings zijn enkel toegankelijk voor deelnemers aan de stage vanaf dinsdag 20 augustus om 17 uur tot maandag 26 augustus om 12 uur.
  • Parkeren kan enkel op de voorziene weide aan de Gooikeveldstraat (ter hoogte van nr. 19), aan één kant van de Gooikeveldstraat (van de Wijngaardstraat tot de kruising met de Zijpstraat), op de weide in de Wijngaardstraat schuin tegenover de Uidekrijstraat en op de parking tussen de Gooikeveldstraat en de Bronnenweg. Er mogen zeker geen auto’s geparkeerd worden op de campings, op de parking aan het gemeentehuis & de spiegeltent en op de parking van het bejaardentehuis naast de Uidekrij, noch op de toegang er naartoe. Auto’s van deelnemers die verkeerd geparkeerd staan, zullen worden weggetakeld.
  • Tussen 22 uur en 8 uur respecteert iedereen op de camping een absolute stilte uit respect voor de nachtrust van de buurtbewoners. Wie zich daar niet aan houdt, kan door de organisator van de stage worden uitgesloten, zonder terugbetaling van het inschrijvingsgeld. Hetzelfde geldt voor deelnemers die worden betrapt op baldadigheden of overlast.
  • Tijdens de stage worden ter plaatse iedere dag 3 verse maaltijden klaargemaakt. Om praktische redenen worden enkel uitzonderingen gemaakt voor deelnemers met allergieën en vegetariërs. De deelnemers dienen dit op voorhand bij inschrijving te melden. Alle deelnemers nemen eigen eetgerei (bestek, bord, drinkbeker, soepkom, keukenhanddoek) mee en wassen dit zelf af in de voorziene afwasplaats.
  • Eigen drank meebrengen is niet toegelaten, bij de maaltijden is er gratis water voorzien of kan er drank aangekocht worden.
  • Dieren zijn niet toegelaten, behalve blindengeleidehonden.
  • Alleen akoestische, onversterkte instrumenten zijn toegelaten. Buiten mag er niet op cajón of andere slagwerkinstrumenten gespeeld worden om het buurtlawaai te beperken.
  • Binnen geldt overal een rookverbod.
  • Iedereen ruimt zijn eigen afval op en sorteert het in de daartoe voorziene vuilbakken. Deelnemers dienen de leslokalen, camping en het sanitair proper achter te laten.
  • Enkel de concerten in de Sint-Niklaaskerk en de folkbals in de zaal Familia, onder de noemer ‘folk on stage‘, zijn toegankelijk voor bezoekers die niet ingeschreven zijn. Voor het concert wordt toegangsgeld (7 euro) gevraagd, de folkbals zijn gratis.
  • Deelname aan de Stage voor Traditionele Volksmuziek geschiedt op eigen risico. Vzw Muziekmozaïek kan niet aansprakelijk gesteld worden voor diefstal, schade aan personen en/of goederen of gebeurlijke ongevallen.
  • Deelnemers en niet-ingeschreven bezoekers die schade berokkenen aan op het evenement aanwezige materiaal of personen moeten deze schade binnen de 7 dagen vergoeden aan de eigenaar. Bij dispuut wordt een proces verbaal opgesteld.
  • Persoonlijke gegevens worden gebruikt voor de interne organisatie, deze worden niet doorgegeven aan derden. Je kan je gegevens steeds wijzigen of laten verwijderen door contact op te nemen met Muziekmozaïek. Deelnemers die de nieuwsbrief van de Stage voor Traditionele Volksmuziek niet willen ontvangen, kunnen dit aangeven bij inschrijving.
  • Tijdens de stage worden foto’s en video’s gemaakt. Deze kunnen online geplaatst worden als sfeerbeelden op de website (www.stagegooik.be & www.muziekmozaiek.be) en de Facebookpagina (www.facebook.com/stagegooik). Indien je niet wil dat een foto of video waar je op staat gepubliceerd wordt, kan je dit melden aan Muziekmozaïek of bij inschrijving.
  • De Stage voor Traditionele Volksmuziek wordt georganiseerd door vzw Muziekmozaïek, Wijngaardstraat 5, 1755 Gooik.

   

  Update op 5 april 2019