stage voor traditionele volksmuziek
stage voor traditionele volksmuziek
Banner-5-website

Heb je na je sessie nog goesting om verder te spelen of te dansen? Dan kan je je voor het avondeten nog uitleven in extra workshops.
Zo kan iedereen nog meer proeven van folk!

TLS

17.30 – 18.30 uur in de school achter de zaal FamiliaTune Learning Session

TLS staat voor Tune Learning Sessions of gewoonweg Thope Leren Spelen. Eén van de lesgevers van een sessie ontpopt zich elke dag een uur als een ware tunemaster en leert enkele folkhits op het gehoor aan. Je kan deelnemen met om het even welk instrument, zolang je het al voldoende beheerst. Voor wie er maar niet genoeg van krijgt, is dit dé kans om nog meer nieuwe folktunes te leren spelen.

Dans

dansworkshop17.30 – 18.30 uur in de zaal achter de Vrede (1ste verdieping)

Iedereen die ’s avonds zijn beste beentje wil voorzetten op het folkbal, kan zich al opwarmen tijdens de dansworkshop op de tonen van accordeonist Benjamin Macke. De geheimen van verschillende baldansen (wals, polka, scottish, mazurka) doen Katrien Van Craenenbroeck en Jeroen De Bie graag voor jou uit de doeken. Trek je comfortabele en soepele dansschoenen aan en kom even meedansen.

 

Kinderactiviteiten

kinderactiviteitElke dag verzamelen we aan de Zaal Familia om 19.15 uur, om dan in een muzikale stoet naar Cultuurschuur de Cam te stappen. Na de activiteit gaan we samen rond 21 uur terug naar de Zaal Familia waar de ouders staan te wachten.

Voor de allerjongste muzikanten is er ‘s avonds nog een creatieve kinderactiviteit voorzien. Vorig jaar verbaasde Jo De Rijck iedereen met zijn Kip Curry en tal van andere intelligente dieren, ontdekten we de wondere wereld van de jungle met superleuke folkdansen, staken alle kinderen zelf een radioprogramma in elkaar en gingen dan ‘on air’ tijdens Radio GoGo en kon iedereen genieten van het fantastische optreden van de jongeren uit de jeugdsessie en jongerensamenspel.

Jams

Iedere avond kan er volop gejamd worden na de folkbals in de zaal Familia of buiten op het terras bij de bar. Perfect om een muzikale avond af te sluiten! Ook de avond voordat de stage start warmen we ons op met een MEGAjam.

Optreden in het rusthuis

Het epicentrum van de stage, de zaal Familia, ligt vlak naast het woon- en zorgcentrum Eyckenborgh. De bewoners kunnen de hele week genieten van muziek die weerklinkt op ons terras, maar op één dag na het middageten spelen we graag een concertje speciaal voor hen, onder leiding van Herman Dewit. Iedereen die wil, kan komen meespelen!