Banner website 2018
stage voor traditionele volksmuziek
Banner website 2018 2
Banner-5-website

Heb je na je sessie nog goesting om verder te spelen of te dansen? Dan kan je je voor het avondeten nog uitleven in extra workshops.
Zo kan iedereen nog meer proeven van folk!

Proeven van TLS

Tune Learning SessionTLS staat voor Tune Learning Sessions of gewoonweg Thope Leren Spelen. Eén van de lesgevers van een sessie ontpopt zich elke dag een uur als een ware tunemaster en leert enkele folkhits op het gehoor aan. Je kan deelnemen met om het even welk instrument, zolang je het al voldoende beheerst. Voor wie er maar niet genoeg van krijgt, is dit dé kans om nog meer nieuwe folktunes te leren spelen.

▷ dinsdag 21 augustus: tunemaster Ida Meidell Blylod
▷ woensdag 22 augustus TLS voor jongeren: tunemaster Birgit Bornauw
▷ donderdag 23 augustus: tunemaster Wim Claeys
▷ vrijdag 24 augustus: tunemaster Sara Salvérius

De TLS gaat door om 17.30 – 18.30 uur in de kleuterschool achter de zaal Familia (gelijkvloers links).

Proeven van dans

dansworkshopIedereen die ’s avonds zijn beste beentje wil voorzetten op het folkbal, kan zich al opwarmen tijdens de dansworkshop op de tonen van accordeonist Benjamin Macke. De geheimen van verschillende folkdansen doen Katrien Van Craenenbroeck en Jeroen De Bie graag voor jou uit de doeken. Trek je comfortabele en soepele dansschoenen aan en kom even meedansen!

▷ dinsdag 21 augustus: onder het motto ‘back to basics‘ werken we rond de basistechnieken en houding. Ideaal voor wie nog niet veel ervaring heeft met (folk)dansen!
▷ woensdag 22 augustus: hup hop met die beentjes tijdens de polka & de scottish.
▷ vrijdag 24 augustus: 1 2 3 1 2 3, we walsen erop los en leren ook de mazurka.

De dansworkshop gaat door om 17.30 – 18.30 uur in de zaal achter de Vrede (1ste verdieping).

Proeven van zang

Aaah, zingen! Heerlijk, toch? En wat is er fijner dan dat gevoel delen met anderen? Tijdens de stage kan je na je sessie uit volle borst komen meezingen tijdens een zangworkshop met Tom Theuns. Smeer je stem al maar in!

Proeven van zang gaat door op donderdag 23 augustus om 17.30 – 18.30 uur in de zaal achter de Vrede (gelijkvloers).

Kinderactiviteiten

Voor de allerjongste muzikanten is er ‘s avonds nog een creatieve kinderactiviteit voorzien.

Elke dag verzamelen we aan de zaal Familia om 19.30 uur, om dan in een muzikale stoet naar Cultuurschuur de Cam te stappen. Na de activiteit gaan we samen rond 21 uur terug naar de Zaal Familia waar de ouders staan te wachten.

▷ dinsdag 21 augustus: kapiteinsbal

Ahoi, ahoi scheepslui! Strek samen jullie beentjes en dans er op los op fijne folkmuziek. Irina Sarolea en haar potige muzikanten nemen jullie mee in de schuit op de golven van het water. Nou en of het gigantisch dansfeest wordt!

woensdag 22 augustus: word een echte circusartiest!

Laat je besmetten met het circusvirus! Circus de Sven brengt een hele hoop attributen mee die je naar hartelust kan uitproberen. Wie weet word jij wel een echte circusartiest?

▷ donderdag 23 augustus: DOM

‘Dom’ is eigenzinnig interactief clownesk vertel- en circustheater met rolbanen, blaaspijpen, een haai en ook walvis maar bovenal één boodschap: ‘De Charel is niet dom, dat is hij nie; de Charel is genie!’ De Charel neemt in ‘Dom’ op bijzondere wijze het publiek mee in zijn denk- en leefwereld waarin banaliteiten argument worden en ook omgekeerd.

▷ vrijdag 24 augustus: Jongeren on stage: de Gooiker dorpsmuzikanten

Een zichtbaar hoorspel over een kwartet van een vier-en-eenhalftal getalenteerde beesten die zoeken te overleven in een steeds stresserender omgeving, onder de dreiging van een desastreuze klimaatverandering, maar allemaal psychosociaal door de wol geverfd,  wegens getekend door het leven, én met potlood.  Dit alles onder de leuze: VOORUIT IN ALLE RICHTINGEN!

Jams

Iedere avond kan er volop gejamd worden na de folkbals in de zaal Familia of buiten op het terras bij de bar. Perfect om een zomerse avond af te sluiten! Ook de avond voordat de stage start warmen we ons op met een MEGAjam.

Optreden in het rusthuis

▷ vrijdag 24 augustus om 13 uur
We verzamelen eerst aan de zaal Familia en gaan dan samen naar het rusthuis.

Het epicentrum van de stage, de zaal Familia, ligt vlak naast het woon- en zorgcentrum Eyckenborgh. De bewoners kunnen de hele week genieten van muziek die weerklinkt op ons terras, maar op één dag na het middageten spelen we graag een concertje speciaal voor hen, onder leiding van Erik Wille. Iedereen die wil, kan komen meespelen!