stage voor traditionele volksmuziek
stage voor traditionele volksmuziek
Banner-5-website

Heb je na je sessie nog goesting om verder te spelen of te dansen? Dan kan je je voor het avondeten nog uitleven in extra workshops.
Zo kan iedereen nog meer proeven van folk!

Proeven van TLS

Tune Learning SessionTLS staat voor Tune Learning Sessions of gewoonweg Thope Leren Spelen. Eén van de lesgevers van een sessie ontpopt zich elke dag een uur als een ware tunemaster en leert enkele folkhits op het gehoor aan. Je kan deelnemen met om het even welk instrument, zolang je het al voldoende beheerst. Voor wie er maar niet genoeg van krijgt, is dit dé kans om nog meer nieuwe folktunes te leren spelen.

De TLS gaat door om 17.30 – 18.30 uur in de kleuterschool achter de zaal Familia (gelijkvloers links).

Proeven van dans

dansworkshopIedereen die ’s avonds zijn beste beentje wil voorzetten op het folkbal, kan zich al opwarmen tijdens de dansworkshop op de tonen van accordeonist Benjamin Macke. De geheimen van verschillende baldansen (wals, polka, scottish, mazurka) doen Katrien Van Craenenbroeck en Jeroen De Bie graag voor jou uit de doeken. Trek je comfortabele en soepele dansschoenen aan en kom even meedansen!

De dansworkshop gaat door om 17.30 – 18.30 uur in de zaal achter de Vrede (1ste verdieping).

 

Proeven van zang

Aaah, zingen! Heerlijk, toch? En wat is er fijner dan dat gevoel delen met anderen? Tijdens de stage kan je na je sessie uit volle borst komen meezingen tijdens een zanginitatie. Smeer je stem al maar in!

Proeven van zang gaat door om 17.30 – 18.30 uur.

Kinderactiviteiten

kinderactiviteitVoor de allerjongste muzikanten is er ‘s avonds nog een creatieve kinderactiviteit voorzien. Vorig jaar dansten we heel erg hard op een buitenaards kinderbal in space, gierden we van het lachen tijdens de animatieshow van Gekke Jorre, maakten we fijne muziek op ukelele, angklung en percussie-instrumenten én genoten we van de IJSshow van alle jongeren van de stage.

Elke dag verzamelen we aan de Zaal Familia om 19.15 uur, om dan in een muzikale stoet naar Cultuurschuur de Cam te stappen. Na de activiteit gaan we samen rond 21 uur terug naar de Zaal Familia waar de ouders staan te wachten.

Jams

Iedere avond kan er volop gejamd worden na de folkbals in de zaal Familia of buiten op het terras bij de bar. Perfect om een zomerse avond af te sluiten! Ook de avond voordat de stage start warmen we ons op met een MEGAjam.

Optreden in het rusthuis

We verzamelen eerst aan de zaal Familia en gaan dan samen naar het rusthuis.

Het epicentrum van de stage, de zaal Familia, ligt vlak naast het woon- en zorgcentrum Eyckenborgh. De bewoners kunnen de hele week genieten van muziek die weerklinkt op ons terras, maar op één dag na het middageten spelen we graag een concertje speciaal voor hen, onder leiding van Herman Dewit. Iedereen die wil, kan komen meespelen!