stage voor traditionele volksmuziek
stage voor traditionele volksmuziek
Banner-5-website

Heb je na je sessie nog goesting om verder te spelen of te dansen? Dan kan je je voor het avondeten nog uitleven in extra workshops.
Zo kan iedereen nog meer proeven van folk!

Proeven van TLS

Tune Learning SessionTLS staat voor Tune Learning Sessions of gewoonweg Thope Leren Spelen. Eén van de lesgevers van een sessie ontpopt zich elke dag een uur als een ware tunemaster en leert enkele folkhits op het gehoor aan. Je kan deelnemen met om het even welk instrument, zolang je het al voldoende beheerst. Voor wie er maar niet genoeg van krijgt, is dit dé kans om nog meer nieuwe folktunes te leren spelen.

maandag 21 augustus: tunemaster Guus Herremans
dinsdag 22 augustus
: tunemaster Thomas Hoste
woensdag 23 augustus: tunemaster Sara Salvérius
donderdag 24 augustus: tunemaster Rémi Decker

De TLS gaat door om 17.30 – 18.30 uur in de kleuterschool achter de zaal Familia (gelijkvloers links).

Proeven van dans

dansworkshopIedereen die ’s avonds zijn beste beentje wil voorzetten op het folkbal, kan zich al opwarmen tijdens de dansworkshop op de tonen van accordeonist Benjamin Macke. De geheimen van verschillende baldansen (wals, polka, scottish, mazurka) doen Katrien Van Craenenbroeck en Jeroen De Bie graag voor jou uit de doeken. Trek je comfortabele en soepele dansschoenen aan en kom even meedansen!

maandag 21 augustus: Onder het motto ‘back to basics‘ werken we rond de basistechnieken en passen deze toe op een jig, bourrée of tovercirkel. Ideaal voor wie nog niet veel ervaring heeft met folkdansen!
woensdag 23 augustus: We gaan de 3/4 toer op met de wals en mazurka.
donderdag 24 augustus: Hup hup, hop met die benen tijdens de polka en een scottish!

De dansworkshop gaat door om 17.30 – 18.30 uur in de zaal achter de Vrede (1ste verdieping).

Proeven van zang

Aaah, zingen! Heerlijk, toch? En wat is er fijner dan dat gevoel delen met anderen? De twee sessies zang waren supersnel volzet. Geen nood, tijdens de stage kan je twee keer na je sessie uit volle borst komen meezingen tijdens een zanginitatie bij Eva De Roovere en een fijne folkazang. Daar zingen we in een kring van voorzangers en meezingers samen folkliederen en genieten we natuurlijk van de gezellige sfeer. Zowel het Vlaamse repertoire als liedjes uit de Engelse en Franse traditie komen aan bod.  Smeer je stem al maar in!

dinsdag 22 augustus: zanginitiatie bij Eva De Roovere
donderdag 24 augustus: folkazang

Proeven van zang gaat door om 17.30 – 18.30 uur in de kerk.

Kinderactiviteiten

Voor de allerjongste muzikanten is er ‘s avonds nog een creatieve kinderactiviteit voorzien.

Elke dag verzamelen we aan de Zaal Familia om 19.15 uur, om dan in een muzikale stoet naar Cultuurschuur de Cam te stappen. Na de activiteit gaan we samen rond 21 uur terug naar de Zaal Familia waar de ouders staan te wachten.

maandag 21 augustus: kinderbal in space

Wie niet houdt van stilzitten, moet zeker komen dansen op heerlijke folkmuziek! Irina Sarolea neemt jullie samen met enkele buitenaardse muzikanten mee in een wondere wereld van de ruimte met superleuke dansen. Eén ding is zeker: dit wordt het leukste dansfeestje van het jaar énkel voor de allerkleinsten!

dinsdag 22 augustus: gekke animatieshow

Heb je zin in een doldwaze show voor groot en klein met de Belgisch kampioen kindergoochelen alias Gekke Jorre! Wij ook! Met ballonnen en bizarre goocheltrucs doet hij je verwonderen en soms ook een traantje wegpinken. Charmant en amusant, deze duivel-doet-al zal iedereen verrassen!

woensdag 23 augustus: start to music

Tokkelen op een kleine viersnarige uit Hawaï, schudden met bamboe uit Bandung Java en ondertussen tikken op gerecupereerde containers. Hoe zou dat klinken? Johan Waegeman brengt zijn gigantische verzameling ukuleles, angklungs en percussie-instrumenten mee om met z’n allen samen muziek te maken. Ook zingen hoort erbij met een handvol Wamblientjes van ’t Smiske. Dat wordt een ware Mengelmoes van klanken tot muziek. Doe jij ook mee?

donderdag 24 augustusIJS rond de wereld, in 6 dagen

De jaarlijkse klimaatopwarming van eind augustus in Gooik wordt bestreden met véél vocht én … tonnen IJS. Een heus IJSboeket uit Antarctica wordt aangeleverd mét IJSbloemen en -kristallen, maar moet worden vervoerd op verfijnde en ook steviger liekes en melodiekes uit heel de wereld.  Kom zeker kijken naar wat deze 37 jongeren in elkaar hebben gestoken, onder impuls van lesgevers Luc Van Hende, Bert De Cock, Floere Van Hende, Lode Desplancke en Siebert De Ruyver. Zij beperken zich niet tot één Dame Blanche, maar serveren u meerdere bollen melodIJSjes, mét parasolleke!

Jams

Iedere avond kan er volop gejamd worden na de folkbals in de zaal Familia of buiten op het terras bij de bar. Perfect om een muzikale avond af te sluiten! Ook de avond voordat de stage start warmen we ons op met een MEGAjam na het folkbal met Katla.

Optreden in het rusthuis

woensdag 23 augustus om 13 uur
We verzamelen eerst aan de zaal Familia en gaan dan samen naar het rusthuis.

Het epicentrum van de stage, de zaal Familia, ligt vlak naast het woon- en zorgcentrum Eyckenborgh. De bewoners kunnen de hele week genieten van muziek die weerklinkt op ons terras, maar op één dag na het middageten spelen we graag een concertje speciaal voor hen, onder leiding van Herman Dewit. Iedereen die wil, kan komen meespelen!