Project omschrijving

sessie gitaar

  • maximum 12 deelnemers vanaf 16 jaar

  • voor gevorderde gitaristen die een aantal jaar speelervaring hebben en alle basisakkoorden kunnen nemen (in standaard of DADGAD-stemming). Je hoeft nog geen voorkennis te hebben van DADGAD gitaartuning. Kennis van notenleer of muziektheorie is niet nodig, ervaring met op het gehoor spelen is wel een pluspunt.

Philip introduceert je de veelzijdige aspecten van gitaarbegeleiding in de folkmuziek met DADGAD-stemming. Aan de hand van enkele folkmelodieën en liederen zullen we aanleren hoe we akkoordovergangen, basloopjes, variaties en ritmes praktisch toepassen. We gaan ook dieper in op plectrumtechnieken en de verschillende manieren van fingerpicking. Alles wordt op het gehoor aangeleerd, ter ondersteuning krijg je wel tablatures en akkoordenschema’s. Zo krijg je in vijf dagen tijd een totaalbeeld van de DADGAD-mogelijkheden en leer je hoe je een melodie op verschillende manieren kan benaderen.

  • gitaar, een capo en een plectrum

  • een opnameapparaat of smartphone/tablet is altijd handig, ook pen & papier om notities te maken

Philip Masure

Alhoewel Philip een hele rits aan instrumenten bespeelt, is hij vooral bekend als gitarist. Hij is dé specialist van de DADGAD open tuning en speelt in tal van binnen- en buitenlandse folkgroepen waaronder Comas, Urban Trad, Orion, Laïs, in duo met Dave Munnelly, Garva, Terry Coyne, Floes, Fling. Philip gaf zowat overal heel de wereld workshops gitaar. Als studio-muzikant speelt hij op meer dan 100 cd’s en wordt hij steeds vaker gevraagd als producer in zijn eigen Folk Studio.

  • contacteer Philip voor vragen over de sessie