Project omschrijving

sessie hakkebord beginners

  • maximum 12 deelnemers vanaf 16 jaar

  • voor absolute beginners die zin hebben om hakkebord te leren spelen en gevorderde beginners met al wat ervaring. Op het gehoor kunnen spelen en partituren kunnen lezen is een voordeel.

Met Pieter als gids gaan we op verkenning op het instrument en beginnen met het aanleren van een goeie aanslagtechniek. Daarna spelen we heel eenvoudige melodieën uit het traditionele repertoire. We gaan stapsgewijs verder met rijkere en gevarieerde tunes. We verrijken die melodieën met eenvoudige versieringen, gevarieerde aanslagtechnieken en proberen ook te spelen met enkele begeleidingsakkoorden. Wie al wat ervaring heeft op hakkebord krijgt een aangepast programma voorgeschoteld! Met de gevorderde beginners gaan we een stapje verder door de melodieën te bewerken en eenvoudige akkoordbegeleidingen toe te passen.

  • hakkebord in kwintstemming (geen hackbrett of piano dulcimer)

  • opnameapparaat of smartphone/tablet, pen & papier, pupiter

Heb je zelf geen instrument maar wil je wel deelnemen? Geen probleem,  je kan een hakkebord huren tijdens de stage voor € 30. Reserveer deze dan op voorhand bij je inschrijving.

Pieter Blondelle

© Pasquello

Pieter kreeg de liefde voor traditionele muziek te pakken tijdens stages in Galmaarden en Gooik. Hij speelt hakkebord, doedelzak én gitaar bij Klakkebusse, Trommelfluit en de Grote Kornemuze. Pieter volgt geregeld masterclasses hakkebord in Engeland en geeft er als lesgever zelf ook de beginners classes. Hij is daarnaast instrumentenbouwer (hakkebord, gitaar, Ierse bouzouki), onderhoudt doedelzakken en maakt bourdon- en schalmeirieten.

  • contacteer Pieter voor vragen over de sessie