Project omschrijving

sessie hakkebord gevorderden

  • maximum 16 deelnemers vanaf 16 jaar

  • voor gevorderde hakkebordspelers die de noten weten liggen op hun instrument en op het gehoor kunnen spelen. Alles wordt aangeleerd op gehoor en met patronen als geheugensteutje, dus zonder partituren. Het is handig als je al kennis hebt over grote (majeur) en kleine (mineur) toonladders en arpeggio’s. Ook gevoel voor ritme en timing hebben is mooi meegenomen.

  • Je hebt een basiskennis Engels nodig om de sessie te kunnen volgen.

Rebecca heeft een goedgevuld hakkebordprogramma in petto! We starten bij de basis en krijgen pentatonische, diatonische en chromatische toonladders helemaal in onze vingers. Die breiden we verder uit met arpeggio’s en zelfgemaakte patronen om later in eigen composities te kunnen gebruiken. Daarna leren we toffe tunes van over de hele wereld en zoeken we ondertussen hoe we goed samen in groep kunnen spelen. De derde dag staat in het teken van modi. We onderzoeken hoe muziek in 7 verschillende modi kan worden gespeeld en proberen tunes uit die enkel specifieke modi gebruiken. Ook kruiden we alles met verschillende ritmes en maatsoorten. Dag vier gaan we voluit voor samenspel. We gebruiken Nothing else matters (Metallica) en Cosmic sister om laagjes op te bouwen en als een groep een prachtige meerstemmig nummer te maken. Op de laatste dag zetten we alle puntjes op de i en spelen we voor al wie het horen wil!

  • hakkebord met hamers

  • een opnameapparaat of smartphone/tablet is handig

Rebecca Cree

Rebecca, aka Dizzi Dulzimer, is een gedreven muzikante uit Verenigd Koninkrijk die vroeger actief was als percussioniste over heel Europa. Tot ze hakkebord ontdekte en instant verliefd werd. Ze leerde er als autodidact op spelen en geeft nu online lessen aan al wie het ook leren wil. Op Youtube heeft ze meer dan 13.000 volgers en haar video’s werden al meer dan 7 miljoen keer bekeken. Rebecca speelde ‘in real life’ over de hele wereld met haar hakkebord op voornamelijk middeleeuwse en historische festivals. Daarnaast verkoopt ze ook eigen instrumenten, componeert ze muziek en bracht ze al 4 dvd’s uit met lessen.

  • contacteer Rebecca voor vragen over de sessie