Project omschrijving

sessie hommel beginners

  • maximum 12 deelnemers vanaf 16 jaar

  • voor beginners die zin hebben om diatonische hommel te leren spelen

Vlier, klompviool, krabkast, frontmandoline, spinet,… zoveel namen voor een volksinstrument dat zeer populair was in het begin van de 20ste eeuw maar nu wat is weggedeemsterd. Een mooi instrument met veel mogelijkheden dat een beter lot verdient! Deze stage is dus ideaal om de hommel veel beter te leren kennen. Naast de basistechnieken van het hommelspel leren we eenvoudige melodieën aan op ’t gehoor. Van renaissance tot hedendaagse stukjes komen aan bod. Partituren zijn beschikbaar als geheugensteuntje.

  • goed bespeelbare diatonische hommel in sol/do (G/C) & vervangsnaren

  • eventueel een opnameapparaat of smartphone/tablet

Heb je zelf geen instrument maar wil je wel deelnemen? Geen probleem,  je kan een hommel huren tijdens de stage voor € 30. Reserveer deze dan op voorhand bij je inschrijving.

Jan Delcour

Jan is een fervent hommelspeler die 16 jaar les gaf aan de muziekacademie in Gooik en medeoprichter is van de halfjaarlijkse nationale hommeldagen waar hommelaars sinds 2006 samenkomen om te spelen en bij te leren. Hij verzamelde jarenlang molenliederen voor zijn boek Zingende zeilen met bijhorende cd die in 2009 werden gepubliceerd.

  • contacteer Jan voor vragen over de sessie