Project omschrijving

sessie zang

  • maximum 30 deelnemers vanaf 16 jaar

  • voor zangers en zangeressen die toon- en stemvast zijn en dus meerstemmig kunnen zingen. Je kan vlot een melodie op het gehoor overnemen, partituren kunnen lezen is geen must.

We maken samen een vocale reis door de culturele diversiteit van Europa en nog verder, met ook aandacht voor de eigen traditie. Verwacht je dus aan meertaligheid, meerstemmig zingen en het verkennen van verschillende folkzangstijlen. Af en toe splitsen we ons op om specifieker in groepen te werken volgens ieders niveau. Jan neemt ook wel eens de mannen apart, terwijl Elly dan de vrouwenstemmen dan voor haar rekening neemt.

  • als je ook een instrument speelt, mag je dat zeker meebrengen naar de zangsessie 😊

  • een opnameapparaat of smartphone/tablet is handig als geheugensteuntje

Elly Aerden

© Frank Kloek

Elly volgde eerst een klassieke zangopleiding, maar vanuit haar interesse voor folk, wereldmuziek en jazz volgde ze daarna verschillende lessen en stages in binnen- en buitenland. Ze geeft zangles in de folkafdeling van de academies van Sint-Niklaas en Lebbeke. Je kon haar al eerder horen bij Mairan, Bodixel, The Folklove Orchestra, Songs of Neruda, Olla Vogala… Momenteel is ze zangeres bij haar eigen band Eléonor, de a capella formatie MissT samen met Jan, AmorromA, Zefiro Torna, The Ballroom Orchestra en brengt ze een programma rond de Nederlandse dichter/scheepsarts J.J. Slauerhoff, samen met Gerry De Mol.

  • contacteer Elly voor vragen over de sessie

Jan Van Rossem

© Filip Verpoest

Jan volgde klassieke zang bij Diane Verdoodt in de academie van Lebbeke en sinds enkele jaren folkzang bij Elly Aerden. Jan bezingt samen met zijn gitaar al jaren een breed repertoire: van chanson tot folk, kleinkunst tot pop en musical. De muzikale omwegen naar het folkcircuit leidden o.a. via Jesus Christ Superstar, de finale van Can You Duet op VT4, theater en verscheidene concertante producties met tal van BV’s. Binnen de folk kan je Jan kennen van de band Roots, de a capella formatie MissT, samen met Elly, en als lesgever folkzang aan de academie van Lebbeke.

  • contacteer Jan voor vragen over de sessie