Project omschrijving

sessie zang

  • maximum 20 deelnemers vanaf 16 jaar

  • voor mensen die graag zingen! Het is een voordeel als je wat ervaring hebt met zang, al is het in een koor, solo, cirkelzang,…

  • Je hebt een basiskennis Engels nodig om de sessie te kunnen volgen.

Anna laat je kennismaken met Scandinavische folkzang. We leren samen liederen uit het noorden, vooral uit Zweden, met elk hun eigen karakter en type. Op het gehoor leren we deze harmonieus zingen in 2 tot 5 verschillende stemmen. We experimenteren verder met specifieke klanken, grooves, articulatie, improvisatie en versieringen. Je krijgt ook nog tips en tricks voor een betere vocale techniek, intonatie, samenzang en eenvoudige arrangementen.

  • pen & papier en een opnameapparaat of smartphone/tablet (hoeft niet de beste kwaliteit te zijn maar kan helpen om te onthouden wat je geleerd hebt, aangezien op het gehoor gewerkt wordt)

Anna Wikenius

© Sara Björkegren

Anna is een getalenteerde zangeres uit Stockholm met diepe wortels in de Zweedse folktraditie. Ze maakt deel uit van het veelgeprezen vocale kwartet Kongero en zingt ook in het Zweeds-Fins experimentele trio Folk’Avant. Ze schoolde zich in Zweedse folk en pedagogie aan het Royal College of Music in Stockholm en de University of Music in Piteå. Ze componeert muziek voor verschillende ensembles, dirigeert koren, geeft zangles en workshops en toert volop met haar bands.

  • contacteer Anna voor vragen over de sessie