Project omschrijving

sessie samenspel balmuziek

  • maximum 20 deelnemers vanaf 16 jaar

  • voor muzikanten die heel vlot op het gehoor spelen en een groot aantal nummers kunnen onthouden. Bassisten en percussionisten moeten goed in de maat kunnen spelen, een groep dragen en ondersteunen. Accordeonisten met een diatonische accordeon hebben een 3-rijer en zijn het gewoon om in andere toonaarden te spelen. Wie een instrument heeft met beperkte mogelijkheden qua toonaarden (vb. doedelzak), brengt best nog een ander instrument mee dat je eventueel bespeelt.

Welkom op deze vlam in de pan! We werken samen toe naar een knaller van een bal op het einde van de stage. Bereid je voor op vijf dagen plezier, samen spelen, muziek uit alle hoeken van Europa, samen puzzelen aan arrangementen en sleutelen aan akkoorden en grooves.

  • een goed instrument gestemd in 440 Hz en een grote smile. Je vermeldt best bij inschrijving welk(e) instrument(en) je precies speelt.

Toon Van Mierlo

© Ward Dhoore

Toon kreeg de muziekmicrobe als twintiger te pakken en leerde al snel tal van instrumenten spelen: uillean pipes, doedelzak, saxofoon, diatonisch accordeon, klarinet,… Als muzikale duizendpoot stond hij wereldwijd al op podia met Hot Griselda, Naragonia samen met zijn vrouw Pascale Rubens, en Novar en is hij een gepassioneerd lesgever in binnen- en buitenland, intussen ook al vele jaren in Gooik.

  • contacteer Toon voor vragen over de sessie