Project omschrijving

sessie diatonisch accordeon beginners

  • maximum 12 deelnemers vanaf 16 jaar

  • voor beginners met al wat ervaring op diatonisch accordeon. Je kan minimum een 3-tal melodieën spelen met beide handen (melodie & akkoorden). Je hebt geen specifieke kennis nodig van muziektheorie. Opgelet: als absolute beginner zonder ervaring kan je dus niet deelnemen aan deze sessie!

We ontdekken samen hoe plezant accordeon spelen wel is. Je gaat niet met hopen melodieën naar huis, maar zal wel beter begrijpen hoe je je instrument het best vasthoudt, hoe de noten verdeeld zijn over je klavier, hoe je aandacht kan geven aan de interpretatie van een melodie enzoverder. Kortom, Pascale geeft je in een paar dagen de nodige tools mee voor de start van jaren speelplezier!

  • diatonisch accordeon in stemming G/C (sol/do)

  • opnameapparaat of smartphone/tablet

Pascale Rubens

© Ward Dhoore

Pascale volgde eerst een klassieke opleiding viool maar werd op haar 18de verliefd op de diatonische accordeon. Ze is vroeger bekend van folkgroepen als Musaraigne en Griff, nu vooral van Naragonia, een duo/kwartet samen met haar man Toon Van Mierlo. Daarnaast is ze muzikante bij het theatergezelschap Tal en Thee. Pascale heeft veel ervaring met lesgeven, in de muziekacademie van Schoten en Genk en verschillende workshops in binnen- en buitenland.

  • contacteer Pascale voor vragen over de sessie