Project omschrijving

sessie samenspel

  • maximum 20 deelnemers vanaf 16 jaar

  • Voor gevorderde muzikanten die een melodie op gehoor kunnen aanleren en een goede technische basis op hun instrument hebben. Muzikanten die een begeleidingsinstrument spelen, hebben een basis aan akkoordenkennis nodig. Speel je een niet-chromatisch instrument zoals doedelzak, hou er dan rekening mee dat je niet alle melodieën zal kunnen spelen, en het dus handig kan zijn ook een ander instrument mee te nemen.

We leren traditionele muziek uit Noord, Oost, Zuid, West en alles wat daartussen ligt. Melodieën en liederen worden op een gestructureerde manier op het gehoor aangeleerd, waarbij we ingaan op typische versieringen en speelstijl. We werken rond het samen spelen in groep, rond improvisatie, akkoorden en begeleiding. We maken fijne arrangementen voor de aangeleerde stukken. En we sluiten de stage af met een concert in de kerk waarbij het plezier van het muziek spelen centraal staat!

  • Alle instrumenten zijn welkom, behalve drums en percussie. Je vermeldt best bij inschrijving welk(e) instrument(en) je precies speelt.

  • een opnameapparaat of smartphone/tablet, pen & papier

Jonas Malfliet

© Marc Gysens

Jonas speelt accordeon en piano en voelt zich in heel wat muziekstijlen thuis. Hij toerde met wereldmuziekorkesten Les Busiciens, Olla Vogala en Transpiradansa! in Europa, China, Congo en Zuid-Afrika. Met de Syrische violist Shalan Alhamwy richtte hij Damast Duo en Birds of Passage op, hij maakt deel uit van het Syrisch-Turks-Belgisch orkest Jiraan, speelt bij Belgaleiros en is huispianist van het Radio 2-programma De Rechtvaardige Rechters. Jonas genoot zowel een klassieke als jazzopleiding en schoolde zich verder bij op tal van internationale muziekstages. Hij is een ervaren leraar bij Muziekpublique, Ethno en AKDT.

  • contacteer ons voor vragen over de sessie