Project omschrijving

sessie folkharmonie

  • maximum 12 deelnemers vanaf 16 jaar

  • voor muzikanten die vlot muziek kunnen lezen (noten & akkoorden) en een basiskennis muziektheorie hebben (majeur & mineur akkoorden, voortekening, toonladders). Je hoeft nog geen specifieke voorkennis van harmonie en akkoordenleer te hebben.

Kim onthult voor jou graag alle geheimen van de harmonie, uiteraard toegespitst op folkmuziek. Welke akkoorden passen juist bij een eenvoudige melodie? Hoe maak je een passende tweede stem? Wat is een goeie baslijn? Wat zijn de tips & tricks om een tof arrangement te maken? Kortom, alles om zelf creatief aan de slag te kunnen gaan met tunes! Wij maken eerst oefeningen op papier, maar spelen ze daarna door om te kunnen controleren en verschillende versies te vergelijken. Breng dus zeker ook je instrument(en) mee!

  • je instrument(en)

  • pupiter, pen & muziekpapier met notenbalken

Kim Delcour

© Bram Tack

Kim kreeg thuis de liefde voor folkmuziek met de paplepel ingegeven en legde zich helemaal toe op de doedelzak. Zijn muzikale ei kan hij kwijt in Razen, (BUB), Groep 111, het project De Geest van de Kesterheide en het folkorkest Afrit 11. Naast muzikant is hij componist, arrangeur en lesgever doedelzak, blokfluit, samenspel en muziekgeschiedenis in de academie van Sint-Agatha-Berchem. Kim bundelde zijn eigentijdse composities in het boek Meer dan 111 nieuwe folkmelodieën, een aanrader voor wie nieuwe tunes wil leren spelen.

  • contacteer ons voor vragen over de sessie