Project omschrijving

sessie aquarel

  • maximum 12 deelnemers vanaf 16 jaar

  • voor zowel prille beginnende aquarellisten als gevorderden die hun techniek willen aanschroeven

We ontdekken alle materialen waarmee we zullen werken: verf, penselen en papier. Daarna leert Herman je enkele basistechnieken en gaan we zoveel mogelijk ‘’en plein air’’ schilderen. Als landschapsschilder werken we rond luchten en wolken, bomen en struiken, water, weerspiegelingen, licht en schaduw. We gaan ook met pen en inkt aan de slag, maken een rietpen om met bister te schilderen en leren hoe we onze werken kunnen presenteren en inlijsten. De sessie aquarel wordt afgesloten met een mooie tentoonstelling van alles wat we geschilderd hebben!

  • neem alles mee wat je hebt aan materiaal: minimum de basiskleuren in tubes, enkele ronde penselen, aquarelpapier, keukenrol, 2 witte eetborden, gom, breekmes, rol plakband (tesa), potlood, plooistoeltje, waterflesje, 2 potjes voor water, multiplex plankje van 35 x 45 cm en eventueel een haardroger. Je krijgt nog een volledige materiaallijst per mail in aanloop van de stage.

  • met steun van aquarel Ninove

Herman Dewit

Herman is alom gekend als muzikant bij ’t Kliekske, Trommelfluit en Rosita & Herman. Daarnaast is hij ook instrumentenbouwer, schrijver, aquarellist-tekenaar en stond hij mee aan de wieg van de stage in Gooik. Hij maakte al honderden aquarellen van voornamelijk landschappen en stadszichten die te zien waren op verschillende tentoonstellingen. Hij publiceerde twee toonaangevende boeken met tekeningen en aquarellen van Gooik (Gooik in kleur en klank) en aquarellen gemaakt tijdens zijn vele concertreizen.

  • contacteer Herman voor vragen over de sessie

aquarellen van Herman