Project omschrijving

kindersessie 4-9 jaar

  • maximum 40 deelnemers van 4 tot 9 jaar

  • voor kinderen van 4 tot 9 jaar die graag spelen, tijdens de stage splitsen we ons op in twee groepen met de jongere en oudere kinderen.

  • Enkel kinderen waarvan een ouder of een volwassen begeleider ingeschreven is voor één van de andere sessies, kunnen deelnemen.

Zwemvliezen-met-snorkel-outfit, veel te grote zonnebrillen en palmbomen. Geef toe, het is het grootste zomer-cliché waarmee reisbureaus ons willen overtuigen om een reisje te boeken. Maar in Gooik gooien we het deze zomer helemaal over een andere boeg. Wij gaan op zoek naar al het moois dat we dan missen van de winter. Sleeën, geheimzinnige figuren die over de daken lopen, sneeuwballengevecht, de langste nacht vieren en natuurlijk gezellig liedjes zingen. Het weer kan ons deze keer echt niet schelen, augustus 2020 wordt de warmste winter ooit!

  • in aanloop van de stage krijgen de ouders nog een mail met meer informatie over de sessie en het materiaal dat de kinderen best meebrengen

Mieke Evenepoel

Mieke heeft het wat gehad met piraten, ridders en vikingen. Tenzij die natuurlijk over een winterse boeg kunnen gegooid worden. De winter maakt alles immers geheimzinniger en magischer. IJskristallen wakkeren bij haar de fantasie aan, de lange donkere nachten zorgen voor inspiratie waardoor verhalen en liedjes als vanzelf komen opborrelen. Om volledig in de sfeer te blijven, heeft ze zich voorgenomen om na Maria-Lichtmis haar sjaal en muts niet meer uit te doen tot ze in Gooik kan zingen van “Des winters als het re-he-gent…”.

  • contacteer Mieke voor vragen over de sessie

Joke Delcour

Laat al die magische winterwezens maar binnen, Joke is er helemaal klaar voor. Wintertradities en vuurtjes zorgen voor gezelligheid. De winterse temperaturen vindt ze daarentegen eigenlijk ontzettend vervelend, geef haar maar elke dag zon. Van samen zingen, dansen en zotte dingen doen, krijgt zij het warm. Als lerares expressie heeft ze de knowhow om iedereen in vuur en vlam te zetten. Maak je borst maar nat en zorg dat er geen ijspegels op komen!

Katrien Schoonjans

Katrien is het hele jaar door als pediatrisch kinesitherapeute aan de slag met kinderen tot 16 jaar. Daar komt een heel pak creativiteit, circomotoriek, sherborne en rollebollen bij te pas. Daarnaast houdt ze ook veel van muziek: om te dansen, te zingen en te spelen én natuurlijk ook van de winter. Want de ideale mix van kinderen en muziek, dat vieren we tijdens de feestdagen! We gaan op zwarte-pieten-training, zetten een kerstboompje op, geraken buiten adem in een sneeuwballengevecht, zingen en rinkelen op de tonen van de drie koningen… iedereen die nog denkt op zomerstage te gaan, komt helaas terecht in ons magische winter wonderland!

Kato De Taeye

Kato heb je vast en zeker al eens op de stage zien rondlopen. Dit jaar heeft ze superveel geluk, want ze mag vijf dagen lang samen met de kleinsten spelen, zingen, lachen én muziek maken. Zoals je kan zien op de foto is ze al helemaal klaar om er deze zomer in te skiën! De winterse sfeer geeft haar alvast veel  zin om haar piano en ukelele boven te halen en samen met jullie winterliedjes te zingen. En wat dacht je van een bosspel in de sneeuw? Zin in winterse gezelligheid? Leg dan alvast je muts en handschoenen klaar, want de stage wordt dit jaar wordt hartverwarmend!

foto’s van voorbije jaren