Project omschrijving

jeugdsessie 13-16 jaar

  • maximum 30 deelnemers van 13 tot 16 jaar

  • voor jongeren die houden van muziek! Een instrument beheersen is geen dwingende vereiste, wel mooi meegenomen. Noten-kennis is meegenomen maar géén must aangezien we ook oefenen op ’t gehoor. Geef bij je inschrijving al een korte omschrijving mee van jouw reeds verworven muzikale vaardigheden, ambities en pure goestingskes.

  • jongeren onder de 16 jaar moeten begeleid worden door een ouder of een volwassen begeleider die zelf ook deelneemt aan één van de andere sessies.

Samen met Luc en Floere maken we plezier in het samen musiceren en verkennen van oud & nieuw boeiend muziekgoed. In tegenstelling tot vorige jaren doen we geen beroep meer op doedelende feeën, gelaarsde franke katten of een Gooiker straatdierenorkest, maar buigen we ons terug over de basis van muziek. Een leuke bijzaak is dat er tijdens de sessie vaak muzikale zusterzielen gevonden en bloedbroederschappen gesmeed worden.

Traditiegetrouw trachten we immer een grote gemene deler te vinden in de wensen van de deelnemers. Het programma hangt dus mee af van jullie nieuwsgierigheid en het niveau van de groep! Heb je altijd al iets willen doen of leren of heb je misschien nog nooit uitgewerkte Gooikse muziek-wensen? Aarzel niet om je voorstellen door te sturen naar Luc of Floere!

Op het sessiemenu blijft bijvoorbeeld staan: samenspel ▷ instrumentenbouw ▷ trommelinitiatie > fijfer of 6-gatsfluit ▷ body-percussie ▷ een proefje symfonisch folkorkest  ▷ initiatie in nog on-verkende en aanwezige instrumenten (misschien wel doedelzak of ukulele of harp of …) ▷ dans ▷ muzikale spellen ▷ arrangeren van gekende of ter plekke aangeleerde muziekstukskes ▷… , de keuze is helemaal aan jullie!

  • eigen instrument(en)

  • pen & papier, pupiter, een schaar of breekmes, eigen plannen en partituren (en geniale muzikale concepten en ideeën die door het brein suizen)

  • voor het gebruik van instrumenten en materialen tijdens de sessie, zal een bedrag van € 15 gevraagd worden tijdens de stage, te betalen aan de lesgevers zelf.

Luc Van Hende

© Jo Van Hende

Luc geeft gepassioneerd muziekles en expressie aan opvoeders in spe en was jarenlang actief als ortho-agogische muziekbeoefenaar voor de vereniging Muziek en Handicap. Als muzikant én instrumentenbouwer hebben steelstringinstrumenten voor hem al lang geen geheimen meer. Een eerste – groene – viool (mét stapel) liep reeds van stapel, en nu ligt een trompetviool op de werkbank. Een danspas, een klimaatvriendelijk instrument van wegwerpmateriaal, een leuk ‘lieken’,… staan zowat dagelijks op zijn menu.

  • contacteer Luc voor vragen over de sessie

Floere Van Hende

© Bert De Cock

Als telg uit een familie vol animatietalent zet Floere de muzikale lijn viool- en ukelelegewijs verder. Ze begeleidt jongeren met autisme, is therapeut en leerkracht. Daarnaast werkt ze ook als straatanimator bij Kip Van Troje.

  • contacteer Floere voor vragen over de sessie

foto’s van voorbije jaren