Project omschrijving

sessie doedelzak vergevorderden

  • maximum 12 deelnemers vanaf 16 jaar

  • voor vergevorderde doedelzakspelers die gezwind kunnen spelen, geen enkele moeite meer hebben met mineurtoonaarden, vlot kunnen octaveren en versieringen gemakkelijk kunnen toepassen. Op het gehoor spelen is een must, partituren kunnen lezen handig.

Heb je zin om gedurende vijf dagen er stevig tegenaan te gaan met je doedelzak? Wil je graag je niveau opkrikken? Hou je van uitdagende oefeningen? Dan is deze sessie iets voor jou! We werken samen rond het toepassen van swing, frasering, timing, versieringen, variaties, klank, speeltechniek, dansritme,… aan de hand van oude en nieuwe melodieën uit Europa. We maken een uitstapje langs de Franse barokmuziek met zijn bijhorende muzikale codes en ontdekken de geneugten van het bourdonsamenspel met uitdagende meerstemmige bewerkingen. Met een aangepast repertoire trainen we onze vingers om zo efficiënt mogelijk te bewegen en zo topsnelheden te behalen. Deze vijfdaagse is een buitenkans om met gelijkgestemde (doedelzak-) zielen op hoog niveau samen te kunnen werken rond verschillende thema’s.

  • goed gestemde doedelzak in G/C, eventueel een 2de exemplaar in C/F of D/G

  • opnameapparaat of smartphone/tablet, pen en muziekpapier

Birgit Bornauw

© Geert Vanderslagmolen

Birgit begon als kind met klassieke viool, maar ontdekte op 15-jarige leeftijd de doedelzak op de stage in Gooik. Ze legt zich sindsdien helemaal toe op het instrument én de traditionele muziek. Met een master barokmusette en doedelzak aan LUCA School of Arts in Leuven op zak, toert ze al meer dan 15 jaar met verschillende groepen door Europa en ook ver daarbuiten, denk maar aan de doedelzakfanfare BBGE, Transpiradansa!, Griff, Bon Matin en in duo met accordeonist Jonathan De Neck. Vandaag is Birgit vooral actief aan de zijde van haar partner Benjamin Macke in het Duo Macke-Bornauw rond balfolk en It’s Baroque To My Ears, een luisterconcert rond barokmuziek en Muzikaciné, begeleiding van oude stomme films. Met de Amazing Airbags richtte ze de allereerste kinderdoedelzakgroep op. Birgit geeft regelmatig les in doedelzak, folkensemble en -geschiedenis in binnen- en buitenland, momenteel geeft ze vast les in de academie van Gent en Ieper/Dranouter.

  • contacteer Birgit voor vragen over de sessie