Project omschrijving

sessie draailier gevorderden

  • maximum 12 deelnemers vanaf 16 jaar

  • voor gevorderde draailierspelers die vlot melodieën kunnen spelen en weten hoe ze hun instrument kunnen afstellen en stemmen. Het is handig als je de vierslag al beheerst.

  • Je hebt een basiskennis Frans of Engels nodig om de sessie te kunnen volgen.

In deze vijf dagen leren we leuke ritmes en fijne melodieën spelen uit verschillende regio’s van Spanje, denk aan Galicië, Castilla y León,… Germán toont ondertussen hoe we onze techniek van de vingers en slag kunnen verbeteren. We leren ook om goed samen te spelen en bovenal genieten we van de zuiderse muziek!

  • draailier in goede staat (alle stemmingen zijn welkom)

Germán Díaz

© Ruy Man

Germán is een draailiervirtuoos en componist uit Spanje die op menig podia over de hele wereld stond. Hij studeerde klassieke gitaar en filologie in Vallodolid en ging in de leer bij tal van draailiergrootheden. Hij maakte deel uit van het legendarische Veillistic Orquestra en Symphonia Quartet, met enkel draailieren. Zijn subtiele en expressieve speelstijl is niet zomaar in een genrevakje te stoppen, hij draait zijn slag van traditionele muziek tot jazz en ver daarbuiten. Ook qua instrumentarium experimenteert hij graag met ongebruikelijke, mechanische instrumenten en klanken. Germán speelde samen met lange lijst aan bands en muzikanten als Rao Trio, Maria Salgado, Pascal Lefeuvre, Valentin Clastrier, Quarteto Medieval de Urueña, Paolo Angeli, Tasto Solo en geeft vaak draailierworkshops en masterclasses. Hij heeft meegewerkt aan meer dan honderd opnames, heeft een eigen platenlabel en componeerde muziek voor film, theater en televisie.

  • contacteer Germán voor vragen over de sessie