sessie viool vergevorderden

  • maximum 12 deelnemers vanaf 16 jaar

  • voor vergevorderde violisten met enkele jaren speelervaring die gemakkelijk melodieën op het gehoor kunnen leren en vlot hun instrument bespelen. Altviolen en cello’s zijn ook welkom! Twijfel je? Neem dan gerust contact op met de lesgever.

Laura brengt een koffer vol Noord-Atlantisch fiddle repertoire mee: tunes en liedjes uit de Appalachian Mountains, Cape Breton, Québéc, Cajun, New England,… zowel traditionele melodieën als recent gecomponeerde. In de vijf dagen zoomen we verder in op Singing while stringing, chopping en akkoordbegeleidingen op viool terwijl je zingt. En niet te vergeten: ritmische fiddle technieken. We grooven op de typische ritmische begeleidingen: hambone, stepping, clogging, podorythmie. Alles op het gehoor! Als afwisseling beluisteren we arrangementen van populaire folkgroepen.

  • opnameapparaat of smartphone/tablet, pen en papier

Laura Cortese

Als je Laura ziet spelen, betovert ze je met haar ritmische viool begeleiding, krachtige stem en post-folk arrangementen. Ze is een muzikante uit de VS die graag mensen bijeen brengt en zich in Gent vestigde een aantal jaren geleden. Ze draagt veel petjes: violiste, zangeres, songwriter en organisator. Na haar studies aan de Berklee School of Music in Boston, stond ze mee aan de wieg van het muziekkamp Miles of Music Camp en festival BCMfest. Daarna speelde ze met veel verschillende bands en richtte ze haar eigen groep Laura Cortese & the Dance Cards op. Haar liedjes zijn gebaseerd op de thema’s en patronen van folksongs waarmee ze graag moderne klanken, grooves en kleurenpaletten verkent. Als lesgever heeft Laura fiddle, zang en ensemble gegeven aan de Newcastle University in Engeland, University of Limerick in Ierland en geeft ze regelmatig viool- en zangworkshops op verschillende fiddle camps over de hele wereld.