sessie samenspel

  • maximum 18 deelnemers vanaf 16 jaar

  • voor muzikanten die hun instrument goed kennen en vloeiend melodieën kunnen spelen, niet voor beginners. Elk akoestisch instrument is welkom! Geen elektrisch versterkte instrumenten en geen drums, kleine percussie daarentegen is meer dan welkom. Indien je een bourdoninstrument speelt, weet dan dat je niet alles zal kunnen meespelen. Idealiter speel je dan nog een ander instrument.

Vanuit de bergen in Sicilië met een Griekse wind langs Frankrijk, Ierland en Zweden over de Kempen tot in het hartje van Gent, Wouter brengt traditionele melodieën en nieuwe composities op basis daarvan mee naar Gooik. Authenticiteit en de kracht van eeuwenoude tradities die de nieuwe folk ontmoeten, dat komt allemaal aan bod in deze sessie. We spelen op het gehoor en werken aan thema’s, arrangementen en improvisaties met behulp van enkele belangrijke aspecten van de muziektheorie (basisakkoorden, modi, …) voor de folk. Na de stage kan je partituren krijgen. We werken toe naar een gezamenlijke jamsessie of concert op de laatste dag.

  • je instrument(en). Je vermeldt best bij je inschrijving welk(e) instrument(en) je precies speelt.

  • opnameapparaat of smartphone/tablet

Wouter Vandenabeele

Wouter was in zijn muzikale beginjaren actief als muzikant bij de folkgroep Ambrozijn, een groep die mee aan de basis lag van de folkrevival van de jaren ‘90. Hij werkte zich verder op als componist, arrangeur en artistiek leider van diverse groepen en projecten. Zo stichtte hij het wereldorkest Olla Vogala dat onder zijn leiding een unieke plaats veroverde in het Vlaamse muzieklandschap. Met zijn Chansons-reeks van 4 albums laat hij zijn meer intieme en ingetogen kant horen. Als violist bij de bands Tamala en Liqa’ vertelt hij wederom een eigen verhaal waar hij ontmoetingen met andere culturen en genres nooit uitsluit. Andere opmerkelijke projecten die hij realiseerde zijn het prestigieuze Hadzidakis-project (opener van de Olympische Spelen 2004 in Athene), het Marokkaans-Vlaams project Brared Ataï, Zuiderwind, een project met Afrikaanse muzikanten en Hiraeth, een zoektocht van 3 maanden naar melancholie in de Zuid-Europese folk.