sessie samenspel bal

  • maximum 24 deelnemers vanaf 16 jaar

  • voor muzikanten met enkele jaren speelervaring die gemakkelijk melodieën op het gehoor kunnen leren en vlot hun instrument bespelen. Speel je een niet-chromatisch instrument zoals doedelzak, hou er dan rekening mee dat je niet alle melodieën zal kunnen spelen en het dus handig kan zijn ook een ander instrument mee te nemen.

Josefien en Bert leren je hun favoriete dansbare tunes en liedjes, van traditionele tot hedendaagse folk. We spelen alles op het gehoor waarbij we ingaan op versieringen, speelstijl, groove en begeleiding. We focussen vooral op het samen spelen en luisteren naar elkaar. Het resultaat van onze sessie zal te horen zijn op het bal op de laatste avond, dus bereid jullie maar voor op een stevig repertoire!

  • alle instrumenten, behalve zware percussie, zijn welkom. Je vermeldt best bij je inschrijving welk(e) instrument(en) je precies speelt.

Josefien Vercruysse

© Geert De Mesmaeker

Josefien behaalde een Master in Dwarsfluit en Kamermuziek aan LUCA School of Arts bij Berten D’Hollander. Tijdens haar studies in Leuven organiseerde ze samen met Marieke Van Ransbeeck de evenementen van Leuven Befolkt en rolde zo in het folkcircuit. Ze nam deel aan verschillende Ethno’s in binnen- en buitenland. Josefien is momenteel zangeres/fluitiste bij Bliet, De Garre van Kornee, de Appelmoesband en Fine Fleur. Ze geeft les in de kunstacademies van Zaventem, Lennik en Asse en is freelance verbonden aan allerhande ensembles, projecten en stijlen als fluitiste, zangeres en dirigente.

  • contacteer Josefien voor vragen over de sessie

Bert Ruymbeek

© Silke De Praitere

Bert volgde accordeonles bij Eddy Flecijn in de muziekschool van Sint-Niklaas. Dankzij Dirk Van der Speeten (Muziekclub ‘t Ey) en Mustafa Avsar (het Muzikantenhuis) kwam hij terecht in groepen die voortvloeiden uit de jams daar. Hij speelde in verschillende folk- en kleinkunstformaties: Griff, Bombadil, Naomi Vercauteren Trio, Karree Konfituur,.. Momenteel is hij accordeonist bij kwintet WÖR, het project Halewyn van Raphaël De Cock, het Hiraeth project van Wouter Vandenabeele en speelt hij in duo met violiste Laura Cortese.