sessie zang

  • maximum 22 deelnemers vanaf 16 jaar

  • voor zangers en zangeressen die toon- en stemvast zijn en geboeid door zingen. Noten kunnen lezen is niet noodzakelijk, maar kan handig zijn.

We zingen samen in groep en zoeken ondertussen naar een eigen stijl. Met de stem als instrument verkennen we het traditionele liedrepertoire, genieten we van een pakkende samenzang of laten ons doordringen door de kracht van pure eenvoud. Welkom!

Marc Hauman

Veertig jaar geleden ontmoette Marc voor het eerst Wannes Van de Velde, in het kader van een scriptie over de Vlaamse folkrevival. Het gesprek met Wannes leidde regelrecht – langsheen de zangstages van Galmaarden en Gooik – naar een jarenlange samenwerking binnen het legendarische Water & Wijn. Ondertussen schreef Marc het liedrepertoire bijeen voor zijn eigen groep Hauman & de Moeite, werkte mee aan tal van folkprojecten, ging later aan de slag met A la Rum en trok rond aan de zijde van Dree Peremans en Bernard Van Lent in een hommage aan meester Wannes. En wie Wannes zegt, zegt Heynen. Blij dat Ann erbij is op de stage.

Ann Heynen

© Emilie Gillain

Ann begon haar muzikale loopbaan aan de muziekschool van Schoten en studeerde later aan het conservatorium van Antwerpen. Sinds 2004 vallen de klassen volkszang en volkskoor aan de academie van Schoten onder haar deskundige leiding. Na studies viool en altviool legt ze zich al vele jaren toe op de nyckelharpa, waarbij ze zich wijdt aan volksmuziek, oude muziek en flamenco. In haar duo Rosas del Alma ontmoet de virtuoze flamencogitaar de lange Europese geschiedenis van de nyckelharpa. Ze was jaren lid van Water & Wijn, het koor van Wannes Van de Velde, waarvoor ze en in het spoor van haar vader, componist Walter Heynen, meerdere bewerkingen schreef.

  • contacteer Ann voor vragen over de sessie