sessie dans gevorderden

  • maximum 24 deelnemers vanaf 16 jaar

  • voor dansers die al een basis folkdansen onder de knie hebben en enthousiast zijn om bij te leren.

  • Je schrijft je bij voorkeur in per koppel. Als individu ben je ook welkom, maar kan het zijn dat je zowel de rol van volger als deze van leider moet opnemen.

Tijdens de stage leren Katrien, Marc en Jeroen je de kneepjes van een goede danser! Via danstechnieken en analyse verwerkt in verschillende oefeningen en choreografieën tillen we je naar een hoger niveau van dans. We focussen op koppeldansen en bekijken welke technieken het best werken voor jou als individu en voor je danspartner. Alle dansen worden live begeleid door accordeonist Vincent Verhelst. Samen hebben we veel plezier en zullen we schitteren op de dansvloer!

  • soepele en comfortabele (dans)schoenen

Katrien Van Craenenbroeck

Bij Katrien thuis werd er gedanst in plaats van tv gekeken. Haar vader Renaat stichtte in de jaren 60 een eigen dansgroep. Wat begon als volksdansgroep evolueerde naar een ‘folkdansgroep’. Door onderzoek naar traditionele dansen en analyse van dansbewegingen ging de dansgroep voor een ander repertoire. Katrien sloot meer dan 40 jaar geleden aan bij de Lange Wapper en sprong later in als danspartner op stages die haar vader gaf. Ze zet nu nog steeds de familietraditie verder. Katrien werkt vooral rond de technische aspecten van de dans. Door analyse van dansbewegingen probeert ze dansers individueel te begeleiden in de verbetering van hun danstechniek.

  • contacteer Katrien voor vragen over de sessie

Marc Generé

© Patrick Clerens

Marc begon op zijn 18de te dansen bij de dansgroep Lange Wapper, dat doet hij nog steeds. Daarnaast volgde hij les bij o.a. Renaat Van Van Craenenbroeck en begeleidt hij als danspartner samen met Katrien dansstages, waaronder al een paar keer in Gooik.

Jeroen De Bie

Jeroen ontdekte de wereld van de folkdans op 15-jarige leeftijd. Hij volgde les bij Renaat Van Craenenbroeck en nam deel aan verschillende dansstages in uiteenlopende stijlen. Koppeldansen zijn z’n favoriete dansen. Samen met Katrien geeft hij regelmatig dansstages, dus ze zijn perfect op elkaar ingedanst!

Vincent Verhelst

© Pasquello

Vincent is grootgebracht met folk en volksdans. Beide ouders gaven volksdansles en speelden ook muziek. Hij studeerde af als slagwerker aan het Conservatorium van Mechelen en is autodidact accordeon. Hij speelt in verschillende groepen met uiteenlopende genres: folk, latin jazz en swing, covers, klezmer,… Daarnaast geeft hij samenspel & hakkebord bij Westelfolk en privélessen chromatisch & diatonisch accordeon.