sessie diatonisch accordeon beginners

  • maximum 14 deelnemers vanaf 16 jaar

  • voor beginnende accordeonisten met een goede basiskennis. Je bent al vertrouwd met het klavier van een 2-rijer en beheerst de toonaarden sol groot (G), do groot (C) en la klein (Am). Opgelet: als absolute beginner zonder ervaring kan je dus niet deelnemen aan deze sessie!

Guus leert je hoe de logica van dit schijnbaar onlogisch instrument in elkaar steekt. Je zal met heel wat nieuwe tunes in de vingers naar huis gaan, én een hele resem tips. We proberen allerhande oefeningen die je kan toepassen of toevoegen aan al je toekomstige melodieën. Als veelvuldig deelnemer aan vorige edities van de stage kijkt Guus er naar uit om er memorabele vijf dagen van te maken!

  • diatonisch accordeon in stemming G/C (sol/do)

Guus Herremans

Guus leerde als jonge knaap de accordeon kennen bij Wilfrid Moonen en trok als eerste in België naar het kunsthumaniora om er diatonische accordeon te volgen. Ook tijdens stages en masterclasses bij Didier Laloy, Fillipo Gambetta, Aurélien Claranbaux en Andy Cutting schaafde hij zijn techniek bij. Ondertussen is Guus zelf een begenadigd lesgever bij Muziekpublique. Zijn virtuoze accordeonspel kan je horen bij groepen als Airboxes, Les Bottines Artistiques, Dries De Vis, PHLOX, Nufolk Global Connections Orchestra, Duo Lopez-Herremans en duo Ooghe-Herremans.