sessie doedelzak voor kinderen

  • maximum 10 deelnemers van 9 tot 12 jaar

  • Of je nu al jaren muziek speelt of het verschil niet kent tussen een sol en een do: als je superveel zin hebt om doedelzak te leren spelen, ben je welkom!

  • Enkel kinderen waarvan een ouder of een volwassen begeleider ingeschreven is voor één van de andere sessies, kunnen deelnemen.

Samen met Liesbet ontdekken we hoe de doedelzak werkt en hoe we hem kunnen laten klinken. We leren ook meteen eenvoudige melodietjes spelen. Speelde je al doedelzak voor deze stage? Dan bekijken we samen wat je kan bijleren en hoe we jou kunnen uitdagen. Om niet te moe worden van het blazen, lassen we genoeg knutsel- en speelmomentjes in :).

  • kleine doedelzak in do (C), die speciaal gebouwd is voor kleinere vingers, zachter voor de oren én de spieren. Als je nog andere instrumentjes kan bespelen, dan mag je die ook altijd meebrengen!

Heb je zelf geen instrument maar wil je wel deelnemen? Geen probleem, je kan een kinderdoedelzak huren tijdens de stage voor € 30. Reserveer deze dan op voorhand bij je inschrijving.

Liesbet Marivoet

Liesbet kreeg vele jaren geleden de doedelzakmicrobe voor ‘t eerst op de stage in Gooik te pakken. Sindsdien zijn ze die kriebels niet verminderd, wel integendeel. Na een tijdje te spelen bij Twalseree en het Brabants Volksorkest, leeft ze zich nu helemaal uit bij Griff Trio met haar doedelzak. Intussen mag Liesbet al zes jaar leerlingen inspireren aan de academie van Schoten.

  • contacteer Liesbet voor vragen over de sessie