sessie hakkebord voor kinderden

  • maximum 10 deelnemers van 10 tot 12 jaar

  • voor kinderen die het hakkebord altijd eens van dichtbij willen ontdekken hebben en dit mooie instrument zelf ook willen bespelen.

  • Enkel kinderen waarvan een ouder of een volwassen begeleider ingeschreven is voor één van de andere sessies, kunnen deelnemen.

Een primeur op de stage, voor ‘t eerst kunnen kinderen hakkebord leren spelen! Karin laat je uitgebreid kennismaken met dit instrument en z’n familie. We leren vooral liedjes op gehoor en werken soms ook met partituren. Samen zoeken we waar de noten te vinden zijn en hoe we mooie melodieën uit het hakkebord kunnen halen. Ter ontspanning en afwisseling knutselen we een mooi aandenken aan deze stage in elkaar.

  • opnameapparaat of smartphone/tablet, pen en papier, tekenspullen en pupiter

  • voor het knuselen van een aandenken aan de sessie, zal een bedrag van € 10 gevraagd worden tijdens de stage, te betalen aan de lesgever zelf.

Heb je zelf geen instrument maar wil je wel deelnemen? Geen probleem, je kan een klein hakkebord huren tijdens de stage voor € 40. Reserveer deze dan op voorhand bij je inschrijving.

Karin Bellaart

Karin werd op een weekend in Engeland verliefd op het hakkebord, terwijl ze er zelf dansles gaf. Ze volgde haar allereerste hakkebordstage in de bouwplaats van Roger Frood in Engeland, die het hakkebord in België deed heropleven. Daarna nam ze ook meermaals deel aan de stage in Gooik. Karin draagt de volksmuziek een groot hart toe. Ze organiseerde en programmeerde 13 jaar lang het gratis Sterrenfestival in haar dorp om mensen te laten kennismaken met volksmuziek uit Europa. Karin speelt wekelijks samen met andere muzikanten in Nederland en doet er enkele jonge leerlingen hun weg vinden tussen alle snaren van het hakkebord.

  • contacteer Karin voor vragen over de sessie