sessie mandoline

  • maximum 16 deelnemers vanaf 16 jaar

  • voor mandolinespelers en aanverwante instrumentalisten (zoals mandola, mandocello, enz.) met enkele jaren ervaring op hun instrument. Je beschikt over een basiskennis van akkoorden en kunt een solide melodie spelen. Enige kennis van muziektheorie, zoals het kunnen lezen van akkoorden, is handig, maar we werken vooral op het gehoor.

    Speel je een ander snaarinstrument zoals bouzouki of cister? Contacteer ons dan gerust of je kan deelnemen aan deze sessie. Dit hangt af van het aantal inschrijvingen en het niveau van de deelnemers.

We duiken samen met Andries in de rijke wereld van de mandoline en haar familieleden. De nadruk ligt op het samenspel, inclusief het spelen van akkoorden, begeleiding, eerste en tweede stemmen, en meer. Van traditionele Vlaamse deuntjes tot Griekse Rebetika, Ierse melodieën, Italiaanse klanken en Bluegrass. We verkennen het diverse mandolinerepertoire en alle bijbehorende technieken, zoals chops en tremolanda’s, op een speelse en interactieve manier.

  • (Napolitaanse) klassieke en folk/bluegrass mandoline en nauwe aanverwanten zijn welkom!

  • opnameapparaat of smartphone/tablet, stemapparaat/app om je instrument te stemmen, potlood, gom en muziekpapier

© Stijn Vandebril

Andries Boone

Andries is al van jongs af aan gepassioneerd door volksmuziek en folk. Zijn muzikale reis begon bij het traditionele balorkest Polka Galop, waarna hij actief was bij de folkrockband De Architecten Van De Toekomst, de traditionele volksmuziekgroep Limbrant en de experimentele akoestische band The Ballroomquartet. Tegenwoordig staat hij aan het roer als oprichter en drijvende kracht achter het mandolinekwartet MANdolinMAN. Sinds 2019 heeft Andries ook soloalbums uitgebracht, waarin de akoestische mandoline altijd centraal staat. Inmiddels heeft hij er al drie op zijn naam staan.