sessie hakkebord voor kinderen

  • maximum 10 deelnemers van 10 tot 12 jaar

  • voor kinderen die het hakkebord altijd eens van dichtbij willen ontdekken hebben en dit mooie instrument zelf ook willen bespelen.

  • Enkel kinderen waarvan een ouder of een volwassen begeleider ingeschreven is voor één van de andere sessies, kunnen deelnemen.

Voor de tweede keer bieden we kinderen de kans om hakkebord te leren spelen op de Stage! Karin introduceert je uitgebreid in dit instrument en zijn familie. We richten ons voornamelijk op het leren van liedjes op gehoor, maar werken soms ook met partituren. Samen verkennen we waar de noten te vinden zijn en hoe we prachtige melodieën uit het hakkebord kunnen halen. Voor ontspanning en afwisseling zullen we samen een mooi aandenken aan deze stage knutselen en genieten van muziek en beweging.

  • klein hakkebord

  • opnameapparaat of smartphone/tablet, schrijfgerei en papier, tekenspullen en pupiter

  • voor het knuselen van een aandenken aan de sessie, zal een bedrag van € 5 gevraagd worden tijdens de stage, te betalen aan de lesgever zelf.

Heb je zelf geen instrument maar wil je wel deelnemen? Geen probleem, je kan een klein hakkebord huren tijdens de stage voor € 40. Reserveer deze dan op voorhand bij je inschrijving.

Karin Bellaart

Karin werd op een weekend in Engeland verliefd op het hakkebord, terwijl ze er zelf dansles gaf. Ze volgde haar allereerste hakkebordstage in de bouwplaats van Roger Frood in Engeland, die het hakkebord in België deed heropleven. Daarna nam ze ook meermaals deel aan de stage in Gooik. Karin draagt de volksmuziek een groot hart toe. Ze organiseerde en programmeerde 13 jaar lang het gratis Sterrenfestival in haar dorp om mensen te laten kennismaken met volksmuziek uit Europa. Karin speelt wekelijks samen met andere muzikanten in Nederland en doet er enkele jonge leerlingen hun weg vinden tussen alle snaren van het hakkebord.

  • contacteer Karin voor vragen over de sessie

Een terugblik op de sessie van vorig jaar!

  • bekijk alle video’s van vorig jaar op YouTube