sessie doedelzak beginners

  • maximum 12 deelnemers vanaf 16 jaar

  • voor mensen die graag doedelzak willen leren spelen of al een beetje gestart zijn. Een eerste kennismaking dus voor sommigen, een opfrissing voor anderen!

Tijdens deze vijfdaagse stage, onder leiding van Bart, ontdekken we hoe we de doedelzak vast moeten houden, hoe we geluid kunnen produceren, en leren we onze eerste melodieën spelen op dit prachtige instrument. Kortom, een kans om de doedelzak te ontdekken of te herontdekken!

  • doedelzak in G (sol) met halfgesloten vingerzetting en een flinke dosis liefde voor de doedelzak

  • pen en muziekpapier

Heb je zelf geen instrument maar wil je wel deelnemen? Geen probleem, je kan een doedelzak huren tijdens de stage voor € 40. Reserveer deze dan op voorhand bij je inschrijving.

© Bart Vanoutrive

Bart Praet

Bart, afkomstig uit de buurt van Gooik, is al van jongs af aan bezig met volksmuziek. Hij begon met doedelzak bij Jean-Pierre Van Hees en ontdekte ook de gaita dankzij de grote Galicische gemeenschap in Brussel (Centro Galego de Bruxelas). Naast doedelzakken en uilleann pipes speelt hij fluiten en de Ierse bouzouki in verschillende bands, zoals Duo Praet-Masure, Arjaun en met zijn soloproject. Hij gaf al les aan Het Mierennest in Dworp en de Stichting Draailier en Doedelzak in Nederland.