sessie doedelzak gevorderden

  • maximum 12 deelnemers vanaf 16 jaar

  • voor gevorderde doedelzakspelers die gemakkelijk op gehoor kunnen spelen en vlot majeur en mineur stukken kunnen uitvoeren, zelfs op een hoger tempo. Je moet in staat zijn om samen te spelen met anderen en beschikken over een goed ritmegevoel.

Welkom bij de gevorderde sessie voor doedelzakspelers! Het belooft een intense muzikale ervaring te worden, waarbij versieringen en variaties centraal staan, samen met een diepgaande verkenning van polyfonie en een vleugje harmonie ter ondersteuning. Breng dus zeker ook, naast een goed humeur, andere grote doedelzakken mee (D en C). Het is verplicht om veel te lachen ūüėä, maar er zal ook stevig doorgeknald worden. Be prepared voor een vijfdaagse tripje down the doedelzaklane!

  • een goed gestemde doedelzak in G (sol) met halfgesloten vingerzetting is noodzakelijk. Breng gerust ook andere doedelzakken mee C (lage do) en D (re), als je die hebt, voor de polyfone stukken.

© Ward Dhoore

Toon Van Mierlo

Toon zal je wellicht kennen van Naragonia, het duo dat hij samen met Pascale Rubens vormt en dat vorig jaar hun 20-jarig jubileum vierde, evenals het winnen van een Flanders Folk Award. Daarnaast is Toon actief in het Naragonia Quartet, Hot Griselda, Novar en vormt hij een duo met gitarist Maarten Decombel. Hij brengt een groot deel van zijn tijd door in het kindertheater met Tal en Thee, waar hij al bijna tien jaar samenwerkt en muziek voor schrijft. Als veelzijdige muzikant wordt Toon regelmatig gevraagd als docent voor workshops, zowel in binnen- als buitenland. Hij geeft ook doedelzakles aan de muziekacademie van Genk en verzorgt al meerdere jaren stages in Gooik.

Een terugblik op de sessie van vorig jaar!

  • bekijk alle video‚Äôs van vorig jaar op YouTube