sessie folkharmonie

  • maximum 15 deelnemers vanaf 16 jaar

  • voor muzikanten die vlot noten kunnen lezen (do re mi …) en akkoorden (A B C …) en die een basiskennis hebben van muziektheorie, zoals majeur- en mineurakkoorden, voortekening en toonladders. Het is niet noodzakelijk om al bekend te zijn met harmonie en akkoordenleer.

Kim deelt graag alle geheimen van harmonie met jou, specifiek gericht op folkmuziek. Ontdek welke akkoorden perfect passen bij een eenvoudige melodie, hoe je een geschikte tweede stem creëert, wat een goede baslijn inhoudt, en welke tips & tricks je kunt gebruiken om een boeiend arrangement te maken. Kortom, alles wat je nodig hebt om zelf creatief aan de slag te gaan met tunes! We zullen de oefeningen op papier maken en daarna samen spelen om te controleren en verschillende versies te vergelijken. Vergeet dus niet je instrument mee te brengen!

  • je instrument(en)

  • pupiter, pen en muziekpapier met notenbalken

Kim Delcour

Kim kreeg thuis de liefde voor folkmuziek met de paplepel ingegeven en legde zich helemaal toe op de doedelzak en blokfluit. Je kan hem kennen van (BUB), De Geest van de Kesterheide, Groep 111, verscheidene muziektheaterproducties en van het improvisatie-ensemble Razen. Hij is tevens leider en dirigent van het Folkorkest Afrit 11. Naast muzikant is hij componist, arrangeur en lesgever doedelzak, blokfluit, ensemble en muziekgeschiedenis in de academie van Dilbeek en Sint-Agatha-Berchem. Kim bundelde zijn eigentijdse composities in het boek Meer dan 111 nieuwe folkmelodieën, een aanrader voor wie nieuwe tunes wil leren spelen, en publiceert regelmatig nieuwe tunes in het magazine Folk.