10. fluit bij Jonas Simonson (SE)

Sessie fluit

maximum 12 deelnemers
Er zijn nog enkele plaatsen vrij, dus je kan je nog inschrijven!

Voor gevorderde fluitisten vanaf 16 jaar die al enkele jaren spelen, vrij vlot op het gehoor kunnen spelen en een basiskennis Engels hebben. Deelnemen kan met een dwarsfluit, houten traverso of whistles (G, A & D).

We gaan met ons instrument even op reis naar Zweden en verkennen heerlijke tunes als polska’s, walsen, kulnings (herdersroepen) en de traditionele dans Halling. Jonas focust zich graag op modale improvisatie en meerstemmigheid. Hij reikt ook inspirerende alternatieven aan voor het arrangeren: gebruik bijvoorbeeld een ostinato of meer ritmiek in het fluitspel. Nooit verliezen we de interactie met elkaar uit het oog en spitsen we onze oren om ons gehoor verder te trainen!

Jonas Simonson (SE)

ARTIST IN RESIDENCE

© Lena Granefelt

Jonas behoort tot de topfluitisten die Zweden telt in de folk- en wereldmuziekscene. Hij volgde aanvankelijk een klassieke opleiding maar verloor daarna zijn hart volledig aan de traditionele muziek. Met zijn intense en ritmische fluitspel duwde hij de laatste 30 jaar de Zweedse folk mee naar de toekomst. Jonas scoorde hoge ogen met zijn eerste solo-cd Crane Dance en is een veelgevraagd fluitist in groepen als Bäsk, Den Fule en het fluittrio Zephyr. Samen met zijn kompanen en lesgevers Mats Edén (viool) en Terje Isungset (percussie) van Groupa brengt hij Scandinavische folk van op de bovenste plank tijdens folk on stage.

Website

Contacteer Jonas Simonson voor vragen over de sessie