10. gitaar ▷ Tom Theuns

Sessie gitaar

maximum 12 deelnemers vanaf 16 jaar
VOLZET – je kan nog inschrijven op de wachtlijst!

Voor gevorderde gitaristen die een drietal jaar speelervaring hebben en alle basisakkoorden kunnen nemen in de normale stemming. Je hoeft nog geen voorkennis te hebben van DADGAD gitaartuning.

Hoe maak ik een mooie en interessante begeleiding op een folkmelodie of lied? We bekijken wat onze linkerhand allemaal kan doen (harmonische mogelijkheden, versieringen, melodie & bas,…), hetzelfde voor onze rechterhand (plectrumtechniek, ontwikkeling van klank, begeleidingsritmes, evt. fingerpicking). Als je linkshandig bent, schud je de vorige zin dan door elkaar. We putten voornamelijk uit het Europees volksmuziek repertoire, maar voorstellen voor liedjes (cfr. singer-songwriter) zijn zeker welkom!

🛠️ folkgitaar (stalen snaren), capodaster, plectra

Tom Theuns

© Guy Kokken

Tom is een gitarist, folkzanger en componist die mee aan de wieg stond van bekende Belgische groepen als Ambrozijn, Think of One en Aurelia, samen met violiste Aurélie Dorzée die de sessie viool gevorderden geeft. Naast zijn solowerk is hij ook een veelgevraagd gitarist/arrangeur bij o.a. Laïs, Vera Coomans, Eva Deroovere, Soetkin Collier en Neeka. Hij heeft een eigen typische fingerpickingstijl waarmee hij de diatonische beperkingen van de DADGAD stemming overschrijdt. Ook mandoline, banjo, mandocello, sitar en piano behoren tot zijn uitgebreide instrumentarium. Hij vindt zijn inspiratie in traditionele muziek van over de hele wereld en gaat altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen.

🔗 Website

▷ Voor vragen over de sessie, kan je Tom Theuns contacteren.