11. hakkebord beginners ▷ Pieter Blondelle

Sessie hakkebord beginners

maximum 12 deelnemers vanaf 16 jaar
▷ Er zijn nog plaatsen vrij, dus je kan nog inschrijven!

Voor absolute beginners die zin hebben om hakkebord te leren spelen en gevorderde beginners met al wat ervaring.

We gaan op verkenning op het instrument en beginnen met het aanleren van een goeie aanslagtechniek. Daarna spelen we heel eenvoudige melodieën uit het traditionele repertoire en gaan stapsgewijs verder met rijkere en gevarieerde tunes. We verrijken die melodieën met eenvoudige versieringen, gevarieerde aanslagtechnieken en proberen ook te spelen met enkele begeleidingsakkoorden. Wie al wat ervaring heeft op hakkebord krijgt een aangepast programma voorgeschoteld. Met de gevorderde beginners gaan we een stapje verder door de melodieën te bewerken en eenvoudige akkoordbegeleidingen toe te passen.

🛠️ hakkebord in kwintstemming (geen hackbrett), opnameapparaat of smartphone, schrijfgerei, pupiter

Heb je zelf geen instrument? Geen probleem, tijdens de stage kan je een hakkebord huren voor slechts € 30. Vraag dit dan op voorhand aan bij je inschrijving.

Pieter Blondelle

© Pasquello

Pieter kreeg de liefde voor traditionele muziek te pakken tijdens stages in Galmaarden en Gooik. Hij speelt hakkebord, doedelzak én gitaar bij Klakkebusse, Trommelfluit en de Grote Kornemuze. Pieter is daarnaast ook instrumentenbouwer (hakkebord, gitaar, Ierse bouzouki), onderhoudt doedelzakken en maakt zelf bourdon- en schalmeirieten.

▷ Voor vragen over de sessie, kan je Pieter Blondelle contacteren.

Indian summer in Faversham 😍

Geplaatst door Pas Quello op Zaterdag 2 september 2017

Pieter en Rhune in concert

Geplaatst door Pieter Blondelle op Woensdag 25 januari 2017