12. hakkebord gevorderden ▷ Karen Ashbrook (VS)

Sessie hakkebord gevorderden

maximum 12 deelnemers vanaf 16 jaar
VOLZET – je kan nog inschrijven op de wachtlijst!

Voor gevorderde hakkebordspelers die de noten weten liggen op hun instrument en de basis grote (majeur) toonladders en akkoorden kennen. Je kan op het gehoor spelen en/of van partituren. De sessie zal in het Engels gegeven worden met hier en daar wat Nederlands, dus je hebt best een basiskennis Engels.

Karen leert je een aantal prachtige dansmelodieën en andere tunes aan. We focussen zowel op de melodie als op de versiering, mogelijke variaties en begeleiding. Met traditionele en nieuwe tunes ontdekken we het instrument nog beter en raken we vertrouwd met verschillende akkoordpatronen. Ondertussen versterken we onze muzikaliteit, leren we op het gehoor spelen en pikken we hier en daar wat muziektheorie mee.

🛠️ opnameapparaat, pupiter, hakkebord van minstens 12/11 (2 1/2 octaven) en bij voorkeur 16/15 of groter (meer dan 3 octaven)

Karen Ashbrook (VS)

© Michael G. Stewart

Karen speelt al meer dan 40 jaar hakkebord, ze begon op een instrument dat ze zelf bouwde voor een schoolproject. Ze is wereldwijd uitgegroeid tot één van de pioniers op hakkebord en stond mee aan de wieg van de revival van het instrument in België. Daarnaast geeft ze ook al lang les en was ze meerdere keren te gast in Gooik. Karen is thuis in verschillende muziekstijlen, maar heeft een voorliefde voor Ierse en Keltische folk. Ze speelt vaak in duo met haar man, gitarist Paul Oorts, en verdiept zich nu ook in muziektherapie voor zieke mensen.

🔗 Website
🔗 Facebookpagina

▷ Voor vragen over de sessie, kan je Karen Ashbrook contacteren.