12. hakkebord gevorderden ▷ Rebecca Cree (UK)

Sessie hakkebord gevorderden

maximum 12 deelnemers vanaf 16 jaar
VOLZET – je kan nog inschrijven op de wachtlijst!

Voor gevorderde hakkebordspelers die de noten weten liggen op hun instrument en op het gehoor kunnen spelen. Alles wordt aangeleerd op gehoor en met patronen als geheugensteutje, dus zonder partituren. Het is handig als je al kennis hebt over grote (majeur) en kleine (mineur) toonladders en arpeggio’s. Ook gevoel voor ritme en timing hebben is een plus. Je hebt een basiskennis Engels nodig om de sessie te kunnen volgen.

Rebecca heeft een goedgevuld hakkebordprogramma in petto voor deze vijf dagen! We starten met het verkennen van veel interessante toonladders zoals pentatonisch, chromatisch en blues, samen met de bijhorende arpeggio’s. Na het herstemmen van enkele snaren kunnen we zelfs toonladders uit andere culturen spelen. Dag twee staat helemaal in teken van ritme en groove. We gaan op zoek naar ritmes die we als hakkebordspelers kunnen gebruiken om gekende melodieën in een nieuwe, funky stijl te spelen. Ook proberen we een variatie aan maatsoorten en verschillende wijzes om syncopes te spelen. De derde dag leren we leuke spelletjes en technieken om je eigen compositie te schrijven en te improviseren op alle soorten muziek. Iedereen krijgt de kans om een loop pedaal uit te proberen als hulp bij het schrijven van een melodie. De laatste twee dagen focussen we ons op samen spelen en leren wat ongewone folktunes van over de hele wereld met uitdagende maatsoorten en prachtige harmonieën. We leren alles samen aan op het gehoor, Rebecca heeft je hierbij tips & tricks hoe je gemakkelijk iets met je oren kan aanleren en onthouden. Tot slot leren we hoe je zelfzeker en met de nodige beheersing kan musiceren. Onze zenuwen worden zeker getest als we voor een publiek gaan spelen!

🛠️ hakkebord, een opnameapparaat of smartphone is handig

Rebecca Cree (UK)

Rebecca, aka Dizzy Dulzimer, is een muzikante uit Verenigd Koninkrijk die vroeger actief was als percussioniste over heel Europa. Tot ze hakkebord ontdekte en instant verliefd werd. Ze leerde er als autodidact op spelen en geeft nu online lessen aan al wie het ook leren wil. Op Youtube heeft ze meer dan 12.000 volgers en haar video’s werden al meer dan 7 miljoen keer bekeken. Rebecca speelde ‘in real life’ over de hele wereld met haar hakkebord op voornamelijk middeleeuwse en historische festivals. Daarnaast verkoopt ze ook eigen instrumenten, componeert ze muziek en bracht ze al 4 dvd’s uit met lessen.

🔗 Website

▷ Voor vragen over de sessie, kan je Rebecca Cree contacteren.