13. hommel beginners ▷ Michel Terlinck

Sessie hommel beginners

maximum 12 deelnemers vanaf 16 jaar
▷ Er zijn nog enkele plaatsen vrij, dus je kan nog inschrijven!

Voor absolute beginners en beginners met enige ervaring op chromatische hommel die op het gehoor een melodie kunnen spelen en noten kunnen lezen. Je kan deelnemen met een chromatische hommel in re/sol.

We verkennen de fantastische mogelijkheden van de chromatische hommel: de verschillende stemmingen, speeltechnieken en klankschakeringen. We zoeken naar de beste speelhouding, juiste tokkeltechniek met grote aandacht voor een correcte en mooie toonvorming en het gebruik van de bourdonsnaren. We zetten samen onze eerste stappen in het hommelspel met melodieën uit de renaissance, de traditie en hedendaagse composities. Michel deelt ook met veel plezier zijn verhalen rond muziek in het algemeen.

🛠️ opnameapparaat, papier, schrijfgerei, plectrum, goed bespeelbare chromatische hommel in re/sol (re losse snaar). De bourdonsnaren dichtst bij de melodiesnaren hebben liefst dezelfde toon als de melodiesnaren, de bourdons verder van de melodiesnaren zijn een octaaf of kwint lager gestemd. Dus: melodiesnaren = re, 1ste bourdon = re, 2de bourdon = re, verdere bourdons = re en sol. Indien nodig kan het instrument herstemd of herbesnaard worden. Breng gerust ook je hommel in sol/do mee als je die hebt, altijd interessant om die te vergelijken!

Geen instrument? Geen probleem, tijdens de stage kan je een chromatische hommel huren voor slechts € 30. Vraag dit dan op voorhand aan bij je inschrijving.

Michel Terlinck

Michel begon zelf als tiener te tokkelen op een piano en er composities voor te schrijven, hommel en diatonisch accordeon volgden er snel na. Aan de muziekacademies van Leuven, Antwerpen en Overijse verdiepte hij zich verder in het pianospel. Maar het is van de hommel dat hij zijn specialiteit heeft gemaakt als ervaren muzikant, bouwer, componist én lesgever. Daarnaast werkt Michel ook als pianostemmer en -restaurateur en creëert hij graag objecten in hout. Hij toerde veertien jaar rond met zijn eigen Ensemble Michel Terlinck en speelt momenteel bij de inclusiemurgafanfare Muscaloco en het Trio Mireor.

🔗 Website

▷ Voor vragen over de sessie, kan je Michel Terlinck contacteren.