14. hommel beginners bij Michel Terlinck

Sessie hommel beginners

maximum 12 deelnemers
Er zijn nog enkele plaatsen vrij, dus je kan je nog inschrijven!

Voor absolute beginners en beginners met enige ervaring op diatonische hommel vanaf 16 jaar, die op het gehoor een melodie kunnen spelen en noten kunnen lezen. Deelnemen kan met een diatonische hommel in sol/do.

We verkennen de fantastische mogelijkheden van de diatonische hommel: verschillende stemmingen, speeltechnieken en klankschakeringen. We zoeken naar de beste speelhouding, juiste tokkeltechniek met grote aandacht voor een correcte en mooie toonvorming en het gebruik van de bourdonsnaren. We zetten samen onze eerste stappen in het hommelspel met melodieën uit de renaissance, de traditie en hedendaagse composities.

Zeker meenemen: opnameapparaat, papier, schrijfgerei, speel-of drukstokje, plectrum, goed bespeelbare diatonische hommel in sol/do (sol losse snaar). De bourdonsnaren dichtst bij de melodiesnaren hebben liefst dezelfde toon als de melodiesnaren, de bourdons verder van de melodiesnaren zijn een octaaf of kwint lager gestemd. Dus: melodiesnaren = sol, 1ste bourdon = sol, 2de bourdon = sol, verdere bourdons = sol en do. Indien nodig kan het instrument herstemd of herbesnaard worden. Breng gerust ook je hommel in re/sol mee als je die hebt.

Heb je geen instrument maar wil je graag deelnemen? Tijdens de stage kan je een hommel huren voor slechts € 30. Vraag dit dan zeker aan bij je inschrijving.  

Michel Terlinck

Michel begon als jonge knaap te tokkelen op een piano en composities te maken, hommel en diatonisch accordeon volgen er snel na. Aan de muziekacademies van Leuven, Antwerpen en Overijse verdiepte hij zich verder in het pianospel. Maar het is van de hommel dat hij zijn specialiteit heeft gemaakt als ervaren muzikant, bouwer, componist én lesgever. Daarnaast werkt Michel ook als pianostemmer en -restaurateur en creëert hij graag objecten in hout. Hij toerde veertien jaar rond met zijn eigen Ensemble Michel Terlinck en speelt momenteel bij de inclusiemurgafanfare Muscaloco en het Trio Mireor.

Website

Contacteer Michel Terlinck voor vragen over de sessie