14. percussie ▷ Jo Zanders

Sessie percussie

maximum 12 deelnemers vanaf 16 jaar
▷ Er zijn nog enkele plaatsen vrij, dus je kan nog inschrijven!

Voor percussionisten die gevoel voor ritme hebben en al enige technische bagage hebben op het percussie-instrument dat ze bespelen. Je kan deelnemen met alle percussie-instrumenten (geen snaredrum of drumstel).

Ritme, rit-me, ri-tme! Jo laat iedereen proeven van basisritmes en -technieken uit verschillende tradities om deze dan toe te passen in de hedendaagse folkmuziek. Verder maken we ook van de gelegenheid gebruik om als een percussie-ensemble te kunnen werken en met de groep één of meerdere composities samen te creëren.

🛠️ je eigen percussie-instrument(en), je vermeldt best bij inschrijving welk(e) instrument(en) je precies speelt. Jo brengt daarnaast ook zelf enkele instrumenten mee (cajon, pandeiro, shakers, kleine percussie).

Jo Zanders

© Ronald Rietman

Jo is autodidact percussionist & instrumentenbouwer. Reizen door Brazilië en Marokko brachten hem in contact met traditionele muziekstijlen en percussie-instrumenten. Hierna ging hij ook in eigen land op zoek naar traditionele muziek en zo rolde hij de folk binnen: hij stond al op de planken met Dazibao, KV Express en Göze. Verder heeft hij de muzikale leiding over én bouwt hij alle drums voor percussiegroepen als LKMTIV, Velotronix en DROM.

🔗 Website

▷ Voor vragen over de sessie, kan je Jo Zanders contacteren.