14. nyckelharpa ▷ Josefina Paulson (SE)

Sessie nyckelharpa

maximum 12 deelnemers vanaf 16 jaar
▷ Er zijn nog plaatsen vrij, dus je kan nog inschrijven!

Voor nyckelharpisten die melodieën kunnen spelen en interesse hebben om het instrument en zijn mogelijkheden verder te ontdekken. Verschillende niveaus zijn welkom, enkel geen beginners. Je hebt best ervaring met op het gehoor spelen en hebt een basiskennis Engels nodig om de sessie te kunnen volgen.

Josefina leert je de nyckelharpa nog beter kennen zodat je met meer klank en power kan spelen. We maken kennis met traditionele boogtechnieken, oefenen onze linkerhand om je favoriete tunes nog beter te kunnen spelen en verkennen samen het traditionele repertoire voor ons instrument. We leren alles op gehoor en spelen met ons lichaam en instrument als één geheel!

🛠️  een opnameapparaat of smartphone is handig

Josefina Paulson (SE)

© Jonas Hallgren

Josefina is een Zweedse ‘riksspelman’ die folkmuziek aan de Royal Academy of Music in Stockholm studeerde. Ze is helemaal gepassioneerd door de nyckelharpa en zijn vele mogelijkheden. In 2016 won ze zelfs het World Champion of Modern Nyckelharpa. Ze verdiepte zich in de traditionele muziek van de regio Västmanland, waar ze is opgegroeid, en verkent continu andere muziekterreinen met haar instrument. Ze noemt zichzelf dan ook een moderne muzikante in de traditie. Als solist toerde ze al over de wereld, daarnaast kan je haar horen bij Sirus, Ciumafina, Spelstinor, Kontra, in duo met nyckelharpist Torbjörn Näsbom, samen met Jonas Åkerlund en tal van andere projecten. Ze geeft les in de Sjöviks Folkhögskola en workshops over heel Europa.

🔗 Website
🔗 Facebookpagina

▷ Voor vragen over de sessie, kan je Josefina Paulson contacteren.