15. viool gevorderden ▷ Aurélie Dorzée

Sessie viool gevorderden

maximum 12 deelnemers vanaf 16 jaar
VOLZET – je kan nog inschrijven op de wachtlijst!

Voor gevorderde violisten die minimum 3 jaar viool spelen, hun instrument al goed beheersen en een melodie kunnen spelen.

Op basis van verschillende dansen (scottish, mazurka, wals, reel, jig) en traditionele tunes uit Europa (Balkan, Frankrijk, Scandinavië) schaven we onze techniek van het vioolspel bij. Denk daarbij aan de articulatie, klank, swing en versiering. Aurélie leert hoe je creatief kan improviseren met modi uit verschillende regio’s en hoe je kan begeleiden. Ook finetunen we onze houding voor een optimale relatie tussen de viool en ons lichaam. We leren alles op het gehoor want folk is nog steeds een orale traditie, wat trouwens zeer goed is voor de concentratie, het geheugen, het contact tussen muzikanten en het vertrouwen op het podium!

🛠️ opnameapparaat

Aurélie Dorzée

© Guy Kokken

Aurélie is een eigenwijze Waalse violiste die na haar klassieke scholing in de traditionele muziek terechtkwam via Panta Rhei en Trio Trad. Intussen trad ze in Europa, Canada, Afrika en Azië op aan de zijde van o.a. Gabriel Yacoub, Sylvie Berger, Ambrozijn, Laïs, Ialma, Violon populaire en Walonie, Areskie Belkacem, Cirque du Soleil, Didier François, Willem Vermandere, Didier Laloy,… Momenteel toert ze vooral samen met Tom Theuns als Aurélia in Frankrijk en Noorwegen, soms zelfs met hun eigen concertschip. Naast haar inbreng in theaterproducties en kindervoorstellingen en de creatie van een eigen solo-cd, geeft ze graag workshops en stages, onder andere in Neufchâteau, Virton en nu ook in Gooik.

🔗 Website

▷ Voor vragen over de sessie, kan je Aurélie Dorzée contacteren.