15. percussie ▷ Jo Zanders

Sessie percussie

maximum 12 deelnemers vanaf 16 jaar
VOLZET – je kan nog inschrijven op de wachtlijst!

Voor percussionisten en andere instrumentalisten die kennis willen maken met een brede waaier aan percussie-instrumenten en hoe deze in te zetten in traditionele muziek. Technische voorkennis is niet vereist, gevoel voor ritme wel!

Ritme, rit-me, ri-tme! Jo laat iedereen proeven van basisritmes en -technieken uit verschillende tradities om deze dan toe te passen in de hedendaagse folkmuziek. Verder maken we ook van de gelegenheid gebruik om als een percussie-ensemble te kunnen werken en met de groep één of meerdere composities samen te creëren. We gaan ook samenwerken met de sessie samenspel bij Jonas Malfliet om onze grooves en kleuren in de praktijk toe te passen.

🛠️ je eigen percussie-instrument(en) (geen snaredrum of drumstel). Je vermeldt best bij inschrijving welk(e) instrument(en) je precies speelt. Jo brengt daarnaast ook zelf enkele instrumenten mee (cajon, pandeiro, shakers, kleine percussie).

concert percussie & samenspel 2018

Samenspel & percussie on stage in Gooik

De sessie samenspel bij Toon Van Mierlo & percussie bij Jo Zanders on stage! #stagegooik #40jaarstage #muzmoz

Geplaatst door Stage voor Traditionele Volksmuziek op Woensdag 12 september 2018

 

Jo Zanders

© Ronald Rietman

Jo is autodidact percussionist & instrumentenbouwer. Reizen door Brazilië en Marokko brachten hem in contact met traditionele muziekstijlen en percussie-instrumenten. Hierna ging hij ook in eigen land op zoek naar traditionele muziek en zo rolde hij de folk binnen: hij stond al op de planken met Dazibao, KV Express en Göze. Verder heeft hij de muzikale leiding over én bouwt hij alle drums voor percussiegroepen LKMTIV, VelotroniX en DROM.

🔗 Website

▷ Voor vragen over de sessie, kan je Jo Zanders contacteren.