16. viool vergevorderden ▷ Ida Meidell Blylod (SE)

Sessie viool vergevorderden

maximum 12 deelnemers vanaf 16 jaar
VOLZET – je kan nog inschrijven op de wachtlijst!

Voor vergevorderde violisten die vlot op het gehoor melodieën kunnen leren spelen. Je hebt een basiskennis Engels nodig om de sessie te kunnen volgen.

We vertrekken samen op reis door het muzikale landschap van de Zweedse folk, van het Noorden over de Dalarna tot andere streken, en steken daarna, net als de vroegere handelaars, het water over richting Engeland en de Britse eilanden op zoek naar muzikale overeenkomsten. Een omweg via enkele andere Europese landen is zeker niet uitgesloten, maar als violisten kunnen we dat gemakkelijk aan! Ida brengt je graag de stilistische benadering bij om zowel op muzikaal als technisch vlak zo authentiek mogelijk te klinken. Ook focussen we op boogtechnieken in verschillende soorten tunes, typische versieringen als slurs, frasering, timing en articulatie. Zonder daarbij de belangrijke connectie tussen muziek en dans uit het oog te verliezen. Ook arrangementen en tips om te performen komen aan bod!

🛠️ opnameapparaat

Ida Meidell Blylod (SE)

© Isabelle Neill

Ida is een veelzijdige violiste afkomstig uit het noorden van Zweden (Västerbotten) met een passie voor Zweedse en Engelse folk en barok. Daarenboven verrijkt ze haar vioolspel graag met Balkan, Schotse en Bretoense invloeden. Ze heeft veel ervaring met het leiden van ensembles en gaf al workshops in Zweden, Slovenië, Groot-Brittanië, de Verenigde Staten en nu ook België. In 2012 ontving ze in Zweden de titel “Riksspelman”, een erecertificaat voor folkmuzikanten. Ze tourt met haar eigen band Ida and Other Bears, is regelmatig artistiek leider van het Sloveense Symbolic Orchestra en combineert folk met barok in een eigen uitdagend project met viool en zang.

▷ Voor vragen over de sessie, kan je Ida Meidell Blylod contacteren.