16. viool gevorderden ▷ Aurélie Dorzée

Sessie viool gevorderden

maximum 12 deelnemers vanaf 16 jaar
VOLZET – je kan nog inschrijven op de wachtlijst!

Voor gevorderde violisten die minimum 3 jaar viool spelen, hun instrument al goed beheersen en een melodie kunnen spelen.

Op basis van verschillende dansen (scottish, mazurka, wals, reel, jig) en traditionele tunes uit Europa (Balkan, Frankrijk, Scandinavië) schaven we onze techniek van het vioolspel bij. Denk daarbij aan de articulatie, klank, swing en versiering. Aurélie leert hoe je creatief kan improviseren met modi uit verschillende regio’s en hoe je kan begeleiden. We leren alles op het gehoor want folk is nog steeds een orale traditie, wat trouwens zeer goed is voor de concentratie, het geheugen en een beter contact tussen muzikanten!

🛠️ opnameapparaat of smartphone

Aurélie Dorzée

© Guy Kokken

Aurélie is een Waalse violiste die na haar klassieke scholing in de traditionele muziek terechtkwam via Panta Rhei en Trio Trad. Intussen trad ze in verschillende continenten (Europa, Canada, Afrika en Azië) op aan de zijde van o.a. Gabriel Yacoub, Sylvie Berger, Ambrozijn, Laïs, Ialma, Violon populaire en Wallonie, Areskie Belkacem, Didier François, Willem Vermandere, les ballets C de la B, Zefiro Torna, Box, Bernard Massuir, Didier Laloy,… Momenteel toert ze vooral samen met gitarist Tom Theuns, die de sessie gitaar geeft, als Aurelia, in Frankrijk en Noorwegen. Naast haar inbreng in theaterproducties en kindervoorstellingen en de creatie van een eigen solo-cd, geeft ze graag workshops en stages, onder meer in Neufchâteau, Virton en Gooik.

🔗 Website

▷ Voor vragen over de sessie, kan je Aurélie Dorzée contacteren.