17. viool vergevorderden bij Mats Edén (SE)

Sessie viool vergevorderden

maximum 12 deelnemers
VOLZET – je kan nog inschrijven op de wachtlijst!

Voor vergevorderde violisten vanaf 16 jaar die vlot op het gehoor melodieën kunnen leren spelen en een basiskennis Engels hebben.

Naast tunes uit het westen van Zweden en Noorwegen brengt Mats in zijn valies ook de typische Scandinavische fiddlestijl met zich mee. We testen volop verschillende stemmingen en cross tuning met open snaren uit. Ook intonaties eigen aan de modale muziek uit het oudere repertoire leren we kennen. Daarnaast komt drone fiddling aan te pas, een oude vioolstijl waarin open snaren functioneren als bourdon en dubbele stops gebruikt worden. Als dat nog niet genoeg is, laten we onze violen zich met elkaar verweven in verschillende stemmen en harmonieën om tot een subliem samenspel te komen!

Zeker meenemen: opnameapparaat

Mats Edén (SE)

ARTIST IN RESIDENCE

Mats groeide op in het Zweedse Värmland, vlakbij Noorwegen, en ontpopte zich als een uitstekend muzikant, componist, lesgever én trendsetter in de traditionele Scandinavische folk. Hij zoekt telkens de grenzen van verschillende tradities op om ze dichter bij elkaar te brengen, of het nu over regionale folkstijlen, klassieke en hedendaagse muziek of jazz gaat.  Door het contact met muzikanten van diverse pluimage blijft hij steeds geïnspireerd om zich verder te ontwikkelen, ook solo op viool. Als violist en componist staat hij mee aan het roer van Groupa, samen met lesgevers Jonas Simonson (fluit) en Terje Isungset (percussie). Kom hen ontdekken tijdens een concert op folk on stage!

Website

Contacteer Mats Edén voor vragen over de sessie