17. fijfer ▷ Christine Achten

Sessie fijfer

maximum 15 deelnemers vanaf 16 jaar
▷ Er zijn nog enkele plaatsen vrij, dus je kan nog inschrijven!

Voor iedereen die graag fijfer wil leren spelen! Je hoeft nog geen muzikale ervaring te hebben of noten kunnen lezen om deel te nemen, iedereen is dus welkom.

De fijfer is ideaal om in 5 dagen onder de knie te krijgen. We gaan eerst klank leren maken als basis om dan al snel naar het spelen van eenvoudige melodieën over te gaan. Vandaaruit kunnen we muziek spelen die je graag hoort, dus breng zelf zeker wat voorstellen mee! Ook staan er toffe marsen en melodieën uit het repertoire van Trommelfluit op het programma. We leren samenspelen met verschillende fijfers én met trommels uit de sessie trommel. Op de laatste dag kunnen we dan samen met de trommelaars een optocht doen in Gooik!

🛠️ alle deelnemers krijgen een plastieken fijfer in re (D) die ze mogen houden. Wie zelf een houten instrument heeft of een fijfer in een andere toonaard, breng die dan gerust ook mee. Een opnameapparaat is handig als je op het gehoor speelt, oordopjes zijn geen overbodige luxe voor gevoelige oren.

Christine Achten

Christine is verzot op lucht blazen, of het nu op een dwarsfluit, fijfer of fagot is. Ze is professioneel fluitiste en speelt zowel klassieke muziek in het fluitenkwartet Pamina en andere ensembles, maar ook folk bij het Brabants Volksorkest, Trommelfluit en Aghoea!. Daarnaast geeft ze ook gepassioneerd les aan de academie van Oud-Heverlee en is ze muzikante in losse producties in het theater of tijdens historische evenementen.

▷ Voor vragen over de sessie, kan je Christine Achten contacteren.

 

 

Trommelfluit #gooikoorts #muzmoz #folk

Geplaatst door Steven Vanderaspoilden op zondag 9 juli 2017