17. viool vergevorderden ▷ Gabriel Lenoir (FR)

Sessie viool vergevorderden

maximum 12 deelnemers vanaf 16 jaar
VOLZET – je kan nog inschrijven op de wachtlijst!

Voor vergevorderde violisten die vlot op het gehoor melodieën kunnen leren spelen en hun instrument goed beheersen. Je hebt een basiskennis Frans nodig om de sessie te kunnen volgen.

Gabriel legt de focus op specifieke boogstreken voor traditionele muziek, klank, versiering en hoe je dansmuziek best kan begeleiden. We bekijken samen wat de relatie is tussen muziek en dans en welke energie we willen overbrengen bij de dansers. De verschillende rollen die de viool kan aannemen komen aan bod: ritmische begeleiding, tegenstem, spelen van het thema, gebruik van dubbele snaren,… In een melodie gaan we op zoek naar mooie versieringen en hoe we die concreet in een nummer kunnen gebruiken. Als we samen spelen, houden we rekening met het open laten van ruimte en de expressie van elk instrument. We werken met dansbare traditionele tunes en composities, die we dan ook zelf gaan arrangeren. We leren alles op het gehoor, zonder partituren dus. De nadruk ligt op luisteren, samen spelen en genieten van prachtige vioolklanken die resoneren als één geheel!

🛠️ (alt)viool en opnameapparaat

Gabriel Lenoir (FR)

© Laurent Rousseau

Gabriel is een violist en componist uit Noord-Frankrijk met een voorliefde voor traditionele dansmuziek die oraal wordt doorgegeven. Zijn vioolspel is zowel energiek en vurig als subtiel gevoelig. Zijn muziek brengt zijn persoonlijke perceptie van dans over en stuwt de dansers letterlijk voort. Hij brengt het populaire vioolrepertoire uit Frankrijk,  België of Ierland tot leven met groepen Shillelagh, Violons Danseurs, duo Biget-Lenoir, Havelange, La Cuivraille en Ramble Ditties. Daarnaast staat hij vaak solo op het podium of juist met meer dan 40 violisten van het project Envoyez les Violons! waar hij de leiding neemt.

🔗 Website
🔗 Facebookpagina

▷ Voor vragen over de sessie, kan je Gabriel Lenoir contacteren.

Violons danseurs 3/4

Le numéro 3 de Violons Danseurs viens de sortir !Troisiéme épisode d'une série de 4. A partager sans modération.

Geplaatst door Comme-fa op Dinsdag 4 september 2018