18. trommel ▷ Xander van der Ploeg (NL)

Sessie trommel

maximum 15 deelnemers vanaf 16 jaar
▷ Er zijn nog enkele plaatsen vrij, dus je kan nog inschrijven!

Voor iedereen die graag trommel wil leren spelen of het al een beetje kan! Je bent vertrouwd met de basis van de notenwaarden (kwartnoot, achtste, zestiende,…) en kan ook noten lezen.

We starten met de basis van het Basler Trommelen. Deze trommeltechniek uit Zwitserland bestaat uit “Grundlagen”, zeg maar bouwstenen of het alfabet van het trommelen. En net als bij lezen kom je niet ver zonder het alfabet. Die basis is dus enorm belangrijk om verder te kunnen. We beginnen heel eenvoudig met de houding, stokvoering, slagbeweging,… en bouwen langzaam op naar eenvoudige slagenwisselingen. Zelfs de simpele basisfiguren zijn al superinteressant! Wie al wat trommelervaring heeft, kan dan snel met eenvoudige marsen aan de slag. We werken ook samen met de sessie fijfer om de laatste dag te trommelen en te blazen voor iedereen in Gooik!

🛠️ alle deelnemers krijgen een set Pellwoodstokken die ze mogen houden, je eigen stokken meebrengen mag ook natuurlijk. Daarnaast heb je een oefenpad (vb. Remo 8”) met standaard nodig.

Geen instrument? Geen probleem, tijdens de stage kan je een oefenpad met standaard huren voor slechts € 30. Vraag dit dan op voorhand aan bij je inschrijving.

Xander van der Ploeg (NL)

Bij Xander draait het allemaal om het behouden van de trommeltradities. Hij begon al op 5-jarige leeftijd te trommelen en kreeg later de microbe van het Basler Trommelen en de Rudimental Drumming te pakken. Hij geeft nu vaak masterclasses en les in deze traditionele technieken en richtte de Trommelgroep West-Nederland op. Als solist haalde Xander zelfs als eerste buitenlander een eervolle vermelding bij de Zwitserse kampioenschappen. Naast het traditionele trommelen is Xander actief als slagwerker en is hij dirigent bij Showband ’75 Leidschendam en DSS Aarlanderveen. Trommels hebben dus geen geheimen meer voor hem!

🔗 Website

▷ Voor vragen over de sessie, kan je Xander van der Ploeg contacteren.