18. zang ▷ Elly Aerden en Jan Van Rossem

Sessie zang

maximum 30 deelnemers vanaf 16 jaar
VOLZET – je kan nog inschrijven op de wachtlijst!

Voor zangers en zangeressen die toon- en stemvast zijn en dus meerstemmig kunnen zingen. Je kan vlot een melodie op het gehoor overnemen, partituren kunnen lezen is niet nodig.

We maken samen een reis door de culturele diversiteit van Europa en nog verder! Verwacht je dus aan meertaligheid, meerstemmig zingen en het verkennen van verschillende folkzangstijlen en folkversieringen. Af en toe splitsen we ons op om specifieker in groepen te werken volgens ieders niveau.

🛠️ een opnameapparaat of smartphone is handig als geheugensteuntje. Als je ook een instrument speelt, mag je dat zeker ook meebrengen naar de zangsessie 🙂

Elly Aerden

© Frank Kloek

Elly volgde eerst een klassieke zangopleiding, maar vanuit haar interesse voor folk, wereldmuziek en jazz volgde ze daarna verschillende lessen en stages in binnen- en buitenland. Ze geeft zangles in de folkafdeling van de academies van Sint-Niklaas en Lebbeke. Je kon haar al eerder horen bij Mairan, Bodixel, The Folklove Orchestra, Songs of Neruda, Olla Vogala… Momenteel is ze zangeres bij haar eigen band Eléonor, de a capella formatie MissT samen met Jan, AmorromA, Zefiro Torna en The Ballroom Orchestra.

 

Jan Van Rossem

© Filip Verpoest

Jan volgde klassieke zang bij Diane Verdoodt in de academie van Lebbeke en sinds enkele jaren folkzang bij Elly Aerden. Jan bezingt samen met zijn gitaar al jaren een breed repertoire: van chanson tot folk, kleinkunst tot pop en musical. De muzikale omwegen naar het folkcircuit leidden o.a. via Jesus Christ Superstar, de finale van Can You Duet op VT4, theater en verscheidene concertante producties met tal van BV’s. Binnen de folk kan je Jan kennen van de band Roots en de a capella formatie MissT, samen met Elly.

🔗 Website

▷ Voor vragen over de sessie, kan je Elly Aerden of Jan Van Rossem contacteren.